Filenin Sultanları’nı hedef alan vaiz “Sakıncalı” dedi: “Neymiş açıkla da bilelim”

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 8:12 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 8:12 pm

Vaiz Ali Koblay’ın Filenin Sultanları’nın kıyafetlerinin “dinen sakıncalı” olduğunu savunan sözlerine cemaatten “Neymiş sakıncalı olan hocam açıkla da bilelim” yanıtı geldi. Cemaatin bir kısmı namaz kılmadan camiyi terk etti. Zonguldak Müftüsü Durgun Aşmış ise Koblay’ın sözlerinin maksadını aşan ifadeler olduğunu söyledi.

Zonguldak Merkez Ulu Cami’de dün öğle namazı öncesinde cemaate vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay, Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Voleybol A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı hedef alan ifadeler kullandı.

Gazete Duvar’ın haberine göre “Zafere giden yolda her şey mübah değildir” diyen Ali Koblay, cemaatin tepkisiyle karşılaştı. Filenin Sultanları’nın maçlar esnasında giydiği formaların “dinen sakıncalı” olduğunu savunan Koblay’a cemaatten bir kişi de, “Neymiş sakıncalı olan hocam açıkla da bilelim” yanıtı geldi.

Yine cami cemaatinden Ekrem Güllüdağ da Koblay’a, “Siz Kuran kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

Cemaatin bir kısmı namazı kılmadan camiyi terk etti.

MÜFTÜ DURGUN: SÖZLERİNİ MAKSADINI AŞMIŞ

Olay üzerine açıklama yapan Zonguldak Müftüsü Durgun Aşmış ise Koblay’ın sözlerinin maksadını aştığını belirterek kendisinin uyarıldığını söyledi.

Durgun Aşmış şu ifadeleri kullandı:

“Kendisiyle görüşüp ikaz ettim. Çok üzgün olduğunu söyledi. Her kim olursa olsun ötekileştiren ifadeler kullanması doğru değil. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Anayasa’nın 136’ncı maddesinde de belirtildiği gibi laiklik çerçevesinde her türlü siyasi düşünce dışında kalmak zorundayız. Milletimizin gururu olmuş, milli sporcularımız hakkında yani hedef gösterilerek böyle bir konuşma yapılması kabul edilmez. Tecrübeli bir vaiz olan arkadaşımız da genel ifadeler kullanıldığını söyledi. Bugün vaiz arkadaşlarımla bir toplantı yaparak bu tür konularda daha hassas olmalarını söyledim”

Eski futbolcu Ümit Özat Filenin Sultanları’nın yıldızı Melissa Vargas’ı hedef aldı!