Fikri Sağlar: Yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var

Yayın tarihi: 31 Aralık 2020 Perşembe 11:06 am - Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 7:07 pm

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, “Ben türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var” dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten, Sağlar’ın sözlerine, “Tam bir bölücülük örneğidir; kendi deyimi ile lafını iade edersek ‘ideolojiktir’ ve ‘militanca’dır” tepkisi geldi.

Fikri Sağlar, Halk TV’de katıldığı bir programda türban hakkındaki görüşlerini dile getirirken, “Ben türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var” diye konuştu.

“Sorun başörtüsü değil, sorun türbandır” diyen Sağlar, “Türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi” ifadelerini kullandı.

AKP’DEN TEPKİ GELDİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Sağlar’ın, “Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum” sözlerine yanıt verirken, bunun “doğrudan insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını hedef alan barbarca bir nefret söylemi” olduğunu öne sürdü.

Çelik, “Adaleti ve insanlığı tehdit eden kılık kıyafet değil bu faşist zihniyettir. Türbanlı bir hakimin adil olamayacağı görüşü barbarca ve nefret suçu içeren bir yaklaşımdır, şiddetle kınıyoruz. CHP’li Fikri Sağlar’ın ‘türbanlı hakimin adil olacağından kuşkuluyum’ ifadesi tam bir bölücülük örneğidir; kendi deyimi ile lafını iade edersek ‘ideolojiktir’ ve ‘militanca’dır. Demokrasi ve hukuk düşmanı barbar bir zihniyettir” ifadelerini kullandı.