İmamoğlu kumpaslara meydan okudu: FETÖ ile aynı yolu izleyenleri milletçe sileceğiz

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 12:18 pm - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 1:09 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi Açılışı’nda açıklamalarda bulundu. Seçime kısa bir süre kaldığını ifade eden Ekrem İmamoğlu “Aynı o ‘tü kaka FETÖ’cü’ dedikleri taktikle yol yürüyen bu aklı bu memleketin tarihinden onun izlerini bu şehrin ve bu memleketin hafızalarından milletçe sileceğiz. Bu yolculuk o yolculuktur. ” dedi.

CHP İstanbul İl Binası’nda çekilen para sayma görüntülerinin yandaş medyaya yer bulması üzerinden yapılan spekülasyonlara değinen Ekrem İmamoğlu “Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Binası’nın satın alınması sürecindeki bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlemin. O dönem siyasi yol arkadaşlarım var görüntüde. O görüntü üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var. ” ifadelerini kullanarak söz konusu görüntülerin binanın satın alınma işlemine ait olduğunu vurguladı.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarınım satırbaşları şu şekilde:

Ramazan ayındayız, insanın içinde başka bir huzur var oluyor. İyi düşüncelerin her insan iyi bakabilmenin, hatta birine bakarken bir eksiğim var mı? ya da bir ortamı gözlerken eksik yaptığımız bir şey var mı diye sorgulayan bir kimliğe bürünüyorsunuz. Çocukluğumdan beri Ramazan ayında başka bir bakış açısı hücrelerime kadar işleyerek beni etkilemiştir.

İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Kent Lokantaları’ tepkisi: Utanmazlığının hesabını vereceksin

Tabi canımızı sıkan üzen şeyler olmuyor değil. Ramazan’ı ilk günü seçimi iptal eden bir akılla mücadele etmek zorunda kaldık. Dün ilk günüydü ailemle iftar sofrasını paylaştım iyi de oldu. Tabi bazı kötülükler durmuyor. Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Binası’nın satın alınması sürecindeki bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlemin. O dönem siyasi yol arkadaşlarım var görüntüde. O görüntü üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var. Bunun birkaç mensubun buradan ‘Ne bulduk Ekrem’e ne sıçratırız’ anlayışıyla koca koca kanallarda ve hatta buna kısmen alet olan hepimizin vergisiyle yayın yapan kanallar da dahil olmak üzere çamur sıçratma içinde oldular.

Ramazan’ın ilk günü seçimi iptal ederek tarihe geçen herkes, çaldılar diyen hırsız diyen işin en başındaki kişi Cumhurbaşkanı da aday da dahil olmak üzere sebep olmuşlardır. Sonra bur kararı alanlar Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihine kara bir leke olarak kaydolmuşlardır. Bu izi silemeyecekler. Ben de Allah’a şükür o akşam hak yedirmedim hakkımı da yedirmem diyerek tarihe geçmenin onurunu gururunu yaşıyorum.

İMAMOĞLU KUMPASLARA MEYDAN OKUDU: FETÖ İLE AYNI YOLU İZLEYENLERİ MİLLETÇE SİLECEĞİZ

Bunlar kumpasla seçim kazanacağını sanan bu uğurda kul hakkı yemekten de imtina etmeyen, Allah korusun bilerek asla bilmeyerek de kul hakkı yememize müsaade etme diye dua ederiz. Tabi bunlar imtina etmiyorlar. İnsanlara iftira atan bu tarz işler de işlerine gelince FETÖ işi oluyor, ama kendileri yapınca da bunu silahşor gibi savunan kalemini kul hakkı üzerine kuran. Dilini izlemenin bile yanlış olduğunu düşündüğüm, dün babam onlardan birinin ismini verdi ben ismini vermeyeceğim, yabancı bir kanalın ismini taşıyan bir kanalda yayın yapan bir mensubun ifadelerini, dedim ‘baba Allah aşkına izleme bile’ ben izlemiyorum bile. Aynı o ‘tü kaka FETÖ’cü’ dedikleri taktikle yol yürüyen bu aklı bu memleketin tarihinden onun izlerini bu şehrin ve bu memleketin hafızalarından milletçe sileceğiz. Bu yolculuk o yolculuktur.

15 yıllık siyasi yaşamımda kimsenin hakkında bir iftirada bulunmadım bulunmam kimsenin onuruna namusuna laf getirmedim getirmem. İnşallah anamın güzel duası ‘Allah seni iyi insanlarla buluştursun’ duasına karşılık, Allah böyle insanlardan memleketimizi de beni de korusun.

Ama zannediyorlar ki Ekrem yılacak. Yılmaz… Sizi süründüre süründüre yıldıracak o bira avuç insanı göreceksiniz. Kararlılığımı tarif bile edemem, kötü ve kötülüklerle mücadelede.

Ekrem İmamoğlu’nun ekibinden dikkat çeken anket açıklaması

İstanbul’un doğasını korumayı dert edinen çevre kirliliğinin yol açtığı büyük sağlık sorunlarının farkında olan herkes kendisine şunu sormalı, 2019 öncesine dönmek istiyor muyum istemiyor muyum. İstanbul’u kent ormanlarıyla yaşam vadileriyle görmek isteyen herkes kendisine bunu sormalı. Biz bu dönemde tek bir yeşil alanı, kamusal alanı bile imar değişikliği için meclise göndermedik. İBB Meclisi’ni meşgul etmedik, ama son 5 yılda yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul’a dair gündemi bu oldu. Bu bakımdan İstanbul 2019 öncesine dönerse rant uğruna çevre katliamları başlar, hem de eskisinden daha da acımasızca, İstanbul 2019 öncesine dönerse Kanal İstanbul gibi tarihin ve bu coğrafyanın en büyük belası açılır. 30 Mart seçimin anlamı budur. Her ne kadar onlar başlarına bela olacak diye ağızlarına bile alamadıkları Kanal İstanbul meselesinde, onların siz samimiyetsizliğini biliyorsunuz asla inanmayın. Ben bir şeyi yapacaksam anlatırım. Kanal İstanbul meselesini ağızlarına bile alamıyorlar.

“SANDIĞA GİTMEZSENİZ, OYLARI BÖLERSENİZ İSTANBUL’UN 2019 ÖNCESİNE DÖNME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALIR”

Bu seçim milletin özgürleştiği seçim olmaya devam edeceği seçimdir. İstanbul 2019 öncesine dönmeyecek. 2019 öncesine dönem istiyor musunuz istemiyor musunuz. Sandığa gitmezseniz, oyları bölerseniz İstanbul 2019 öncesine dönme riskiyle karşı karşıya kalır, bir avuç insan sosyal yardımları eski seviyesine indirir, metro yapımları yavaşlar  hatta durur, deprem toplanma alanları ranta kurban gider imara açılmaya devam eder. Daha da kötüsü kentsel dönüşüm mağduru yaratmaya devam ederler, Fikirtepe gibi rezil ortamlar yaratırlar, partizanlığın rantçılığın kirli elleri yeniden İstanbul’un bütün kurumlarına kreşlere yurtlarına uzanmasına sebep olur. İstanbul’u tek renkli tek sesli bir şehir yapmak için müdahalelilere başlarlar. İstanbul’un her yaşam biçimine saygıyı ortadan kaldırırlar. Uyanık olun İstanbul’u 2019 öncesine dönemsine geçit vermeyelim. İstanbul’u çevreye duyarlı adil üretken huzurlu ve mutlu bir şehir yapma hedefi doğrultusunda hep birlikte yürüyelim. Daha güzel yarınlar için hep birlikte üretmeye devam edelim.

10 büyük anket firmasının ortalaması alındı! İşte İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark

Kaynak: TELE1