Ekrem İmamoğlu’nun ekibinden dikkat çeken anket açıklaması

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 10:36 am - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 10:36 am

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun ekibi, Cumhur İttifakı adayı AKP’li Murat Kurum karşısında net bir farkla önde göründüğünü söyledi.

1 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimlere 20 günden az bir süre kala siyasi partiler, sahadaki çalışmalarını hızlandırdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kapsamda sık sık ilçe adaylarıyla birlikte vatandaşlarla bir araya geliyor.

10 büyük anket firmasının ortalaması alındı! İşte İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark

Esenyurt’taki aday tanıtımı gününe katılanlardan biri de, Evrensel yazarı Fatih Polat’tı. Burada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun başta olmak üzere İmamoğlu’nun ekibiyle gerçekleştirdiği sohbetlerden detaylar aktardı.

Polat, yazısında şunları kaydetti:

“(…) Onlar selamlama yaparken sohbet ettiğimiz Murat Ongun, geçen seçim dönemleriyle kıyaslandığında sahanın gerilimden uzak olduğunu belirterek, ‘Saha pırıl pırıl. AKP’nin güçlü olduğu yerlerdeki semt pazarlarında bile bu dönemde bir terslikle karşılaşmadık. Hatta desteğini ifade eden başörtülülerin sayısında hissedilir bir artış var’ dedi.

NET BİR FARKLA ÖNDE

İmamoğlu’nun araçtaki ekibiyle yaptığımız sohbette, yaptırdıkları en sıcak anket sonucunu sorduğumuzda, İmamoğlu’nun net bir farkla önde göründüğü söylendi ancak, tabanda rehavete yol açmamak ya da karşı tarafı konsolide etmemek bakımından kamuoyuna oran açıklamadıkları dile getirildi. O nedenle biz de bu kadar yazmış olalım.”

Eski KONDA genel müdüründen anket çıkışı: Fark kapanmış gibi görünse de İmamoğlu lehine döndü

Kaynak: TELE1