FETÖ barınma krizini fırsat bildi! Öğrencilere senet imzalatıp tehdit ettikleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2023 Pazartesi 1:19 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 1:19 pm

Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), örgüt evlerinde kalacak öğrencilere ilk aşamada kira bedeli karşılığı senet imzalattığını, örgütten uzaklaşmak istediklerinde ise bu senetlerle öğrencileri tehdit ettikleri ortaya çıktı.

Hain darbe girişiminin ardından hareket alanı kısıtlanan Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ), örgüte yeni eleman kazandırmak için üniversite öğrencilerini gözüne kestirdi. Bu kapsamda, örgüt öğrencilere yönelik yeni bir tuzak planını devreye soktu.

SENET TUZAĞI

Örgütün, kendilerine ait evlerde kalacak öğrencilere ilk aşamada kira bedeli karşılığı senet imzalattığı, örgütten uzaklaşmak isteyen öğrencilerin ise bu senetlerle tehdit edildiği ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KURYELİK GÖREVİ

Pensilvanya’daki örgüt yöneticileri, Türkiye’deki FETÖ mensuplara gönderdiği talimatta, üniversite öğrencilerini örgüt evlerinde kalmaya ikna etmeleri istendi.

Söz konusu örgüt evlerinde ise öğrencilerden, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kitaplarını okumaları, konuşma videolarının izlemelerinin yanı sıra, örgüt mensubu olmayan okul arkadaşlarının örgüte kazandırılması ile diğer örgüt mensuplarına para ve talimat notları iletilmesi gibi faaliyetlerde kuryelik yapmaları talep ediliyor.

Turuncu kategoride aranan firari FETÖ’cü yakalandı

SENETLERLE KORKUTUYORLAR

Ayrıca, Pensilvanya’daki örgüt yöneticilerinin talimatıyla üniversitelerde yeni öğrenci temini için uğraşan FETÖ mensuplarının, evlerde kalacak öğrencilere ilk aşamada kira bedeli karşılığı senet imzalattığı belirlendi. Bu senetlerin, daha sonraki dönemde örgütten uzaklaşan veya evden ayrılmak isteyen öğrencileri tehdit amacıyla kullanıldığı tespit edildi.

Öte yandan kiralanan evlerde kalan öğrencilerin, hayatın olağan akışına uygun şekilde davranmaları, şüphe çekici hal ve hareketlerden kaçınmaları, hazırlanacak senaryolar üzerinden, ev “abilerini” ya da “ablalarını” örgüt mensubu olmayan diğer öğrenci arkadaşları ile tanıştırmaları yönünde sıkı şekilde uyarıldığı da belirlendi.

Gaybubet evlerine operasyon! FETÖ şüphelileri pijamalarıyla çatıda yakalandı

YENİ TEHDİT: BARINMA

FETÖ’nün üniversite öğrencilerine yönelik eleman temin faaliyetleri hükümetin gündemine de taşındı. Konuyla ilgili bakanlıklar ve kurumlar uyarılırken, FETÖ’nün bu faaliyetini engellemeye yönelik çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, tüm üniversite rektörlerine gönderdiği mesajda, üniversitelerden, öğrencilerin barınma ihtiyacı konusunda yardımcı olmalarını ve rehberlik etmelerini istedi.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023-2024 eğitim öğretim yılında 81 ildeki 822 yurtta 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet vereceği kaydedildi.

Ayrıca, çok sayıda belediyenin de öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak için çalışma yürüttüğü belirtildi.

FETÖ şüphelisi eski Danıştay hakimi Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı

“VATANDAŞLAR UYANIK OLMALI”

Güvenlik ve terör uzmanları, FETÖ’nün sözde yönetici kadrosunun yaş ortalamasının 70’i geçtiğine, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında örgütün yeni eleman temininde zorlandığına dikkati çekti.

Uzmanlar, FETÖ’nün son dönemde devreye sokmaya çalıştığı öğrenci temin faaliyetlerine devam etmesinin bir beka sorunu olduğunu belirtti.

Üniversitelere yönelik çabaların örgütün son çırpınışları olduğunu belirten uzmanlar, ev sahipleri ve apartman sakinlerinin uyanık olmaları gerektiği, aksi takdirde bu evlerin yeni terör yuvalarına dönüşebileceği konusunda da uyardı.