Ferrari dokuz yıl sonra kazandı!

Yayın tarihi: 9 Eylül 2019 Pazartesi 2:22 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2019 Pazartesi 2:23 pm

Formula 1’de sezonun 13. yarışı İtalya’da geçildi. Ferrari, Monza pistinde dokuz yıl aradan sonra Charles Leclerc ile galip geldi. Ali Umut Değirmen, İtalyanlar için unutulmazlar arasına giren bu yarıştan akılda kalanları yazdı.

Formula 1’de 2014’ten sonrası “turbo hibrit” çağı olarak adlandırılıyor. Ancak bunun birçokları için meâli şu: Şampiyon belli, peki ya ikinci kim?” Mercedes’lerin, diğerleriyle arasındaki kapatılması zor farkı anlatmak için bu nüktedan yaklaşım kullanılıyor.

Yeni çağ ile birlikte her pistte olduğu gibi Ferrari’nin evi Monza’da da, yarışlar çoğunlukla Gümüş Oklar’ın galibiyetleriyle sonuçlanıyordu. Hatta ve hatta bunu beş sene ile kısıtlamazsak, turbo hibrit çağından önceki dört yılda da Ferrari’nin galip gelemediği bir süreç söz konusuydu.

Ferrari, son olarak Fernando Alonso ile dokuz yıl önce galip geldiği Monza’da taraftarlarıyla yeniden bütünleşmeyi ve bu sezon çok zor olsa da önümüzdeki sezonlar için şampiyonluk ateşini yakmayı umuyordu.

İtalya’da bu fırsatı Sebastian Vettel’in basit hatalarına rağmen elde etmeyi başaran Ferrari; yarışın start almasıyla birlikte Lewis Hamilton’ın, 42. turdan sonra da Valtteri Bottas’ın lastik lastiğe takibine geçit vermeyen Charles Leclerc’in üstün mücadelesiyle galip gelmeyi bildi.

Aranan kan

Michael Schumacher’den sonra Felipe Massa, Kimi Raikkonen ve son olarak Sebastian Vettel’e takımın pist üzerinde liderliğini emanet eden Ferrari, yıllardır tutkulu bir kahraman ortaya çıkarmayı başaramadı.

2019 sezonunda gösterdiği performans ile Tifosiler’i heyecanlandıran Charles Leclerc bir önceki hafta galip geldiği Belçika Grand Prix’inin ardından bu hafta da İtalya’da kazanarak taraftarı heyecanlandıran ve arzulanan bir kişilik olduğunu yeniden göstermiş oldu.