Fenerbahçe’nin sayılmayan golü tartışma yarattı! Çakar: Gol, Toroğlu: İptal doğru

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 8:47 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 8:50 am

Samsunspor Fenerbahçe maçında yeni transfer Fred’in attığı gol sonrası VAR devreye girerek, golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. VAR hakeminin ofsayt kararı tartışmalara neden olurken çoğu spor yorumcusu kararın yanlış olduğunu ve Fenerbahçe’nin golünün geçerli olması gerektiğini savundu.

VAR hakemleri Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Kerem Ersoy, Fenerbahçe’nin golünü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Top Samsunsporlu futbolcuların üç kez ayağına geldi. Son dokunan Samsunlu futbolcu topu ayağıyla kontrol etti, henüz baskı yokken sola dönüp topu boş bölgeye taşıyabilirdi ancak sağa kalabalığın içine yöneldi. Vurup uzaklaştırabilirdi ancak pas vermeyi tercih edince topu Fenerbahçeli futbolculara kaptırdı ve devamında da Fred golü buldu. Orta ve yan hakem golü verdi ancak, VAR ofasyt gerekçesiyle golü iptal etti. İşte büyük tartışma da bundan sonra başladı. Kurallara göre savunma yapan takım topu kontrol ettiyse, ofsaytın hükmü kalmıyor.

YORUMCULARI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

İşte bu karar hakem ve yorumcuları birbirine düşürdü. Eski hakemlerden Ahmet Çakar, golün geçerli olduğunu söylerken, Erman Toroğlu iptalin doğru olduğunu savundu. Yorumcu Rıdvan Dilmen de ofsayt denilen pozisyondan sonra Samsunsporlu futbolcuların üç kez topa sahip olduğunu ve son oyuncunun topu kontrol ettikten sonra uzaklaştırma imkanı olmasına rağmen pas vermesi nedeniyle ofsayt kuralının geçerli olamayacağını öne sürdü.

Fenerbahçe yeni transferleriyle kazandı

AHMET ÇAKAR: BU NASIL OFSAYT

Futbol yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar, Fenerbahçe’nin Samsunspor karşısında iptal olan golüne dair açıklamalarda bulundu. Hakemleri sert şekilde eleştiren Çakar, pozisyonun ofsayt olmadığını dile getirdi. Hakemleri sert eleştiren Çakar, “Türk hakemleri o kadar cahil ki. Fenerbahçe’nin ofsayt diye sayılmayan golü tam bir cehalet bilgisizlik ürünü” dedi. Pozisyonu değerlendiren Çakar, Tadic ofsayt doğru, top dönüyor ve top Samsunspor’un mutlak kontrolüne geçtikten sonra Samsunspor topu kaptırıyor ve gol oluyor. Nasıl ofsayt?. Allah ligimizin yardımcısı olsun” dedi.

YAYINCI KURULUŞ BEIN SPORTS YORUMCULARI BÖLÜNDÜ

BeinSport’taki Trio programında eski hakemlerden Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, ‘doğru karar’ derken, Bahattin Duran, Samsunsporlu oyuncunun rahatça topu ileri vuracakken tercihini topu sağa çekerek pas vermek ile kullandığını ve bu sırada atak fazının sona erdiğini, dolayısıyla hatalı bir gol iptali olduğunu söyledi.

ERMAN TOROĞLU: NET OFSAYT

A  Spor yorumcusu Erman Toroğlu pozisyonun ofsayt olduğunu, eğer yan hakem görmüş olsa ofsaytı o pozisyonların yaşanmayacağını bu nedenle ofsayt kararının doğru olduğunu söyledi.