Fenerbahçe’nin efsanesinden Arda Güler’e övgü

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 4:03 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 4:03 pm

Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden Oğuz Çetin, sarı lacivertli ekibin gelecek vadeden genç yıldızı Arda Güler hakkında açıklamalarda bulundu. Çetin, “Aile yapısıyla, duruşuyla, sahadaki o yetenekleriyle gerçekten iz bırakacak bir oyuncu konumuna doğru koşarak ilerliyor.” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Oğuz Çetin, sarı lacivertli takımın genç futbolcusu Arda Güler’le ilgili açıklamalarda bulundu.

“CAMİAYI TEMSİL EDEBİLECEK BİR GENÇ GELİYOR”

Fenerbahçe’nin tarihine ismi yazılan büyük bir oyuncu olduğu hatırlatılarak, bugüne dek kendi seviyesinde bir oyuncuyla karşılaşıp karşılaşmadığı sorulan Oğuz Çetin, Arda Güler’i işaret ederek, “Toplama baktığımızda çok değerli, çok kaliteli, çok yetenekli, çok becerili oyuncular geldi, geçti bizler gibi ve yenileri de geliyor inanın bana. Herkesin kendi içinde bazı farklılıkları olabilir. Bugün camiayı da o yönde temsil edebilecek bir genç geliyor; Arda Güler gibi. Onun için asıl olan sadece futbolcu olmak değil hayatın bütününde yer alabilmek, iz bırakabilmek. O açıdan ben çok mutluyum.” diye konuştu.

“İZ BIRAKACAK BİR OYUNCU”

Arda Güler’in; aile yapısı, duruşu ve sahadaki yetenekleriyle iz bırakacak bir futbolcu olduğunu ifade eden Çetin, şunları söyledi:

“Ben Arda’da onu görüyorum. Hem eğitimi hem kişisel gelişimiyle hem de yetenekleriyle ve yeteneklerini geliştirmesiyle birlikte. Çünkü bütün olarak ele aldığımda Türk futbolunun önemli bir ismi olarak gelişecek, ortaya çıkacak. Bu gelişim süreci bence çok doğru ilerliyor. Aile yapısıyla, duruşuyla, sahadaki o yetenekleriyle gerçekten iz bırakacak bir oyuncu konumuna doğru koşarak ilerliyor.”

“ARDA’NIN SORUMLULUĞU BÜYÜK”

Arda’nın altyapıdaki oyuncular için de örnek olduğunu belirten Çetin, “Zaten bugün 11 yaş çocuklarımız böyle bir ortamda futbol içinde birbirlerinden etkileşim içerisindeler. Bu çocukların örnek alacağı kişiler tabii ki A takımda şu anda üst düzeyde olan futbolcular olduğu gibi aslında alt yapıdan çıkıp A takımda oynayan Arda gibi oyuncular daha da öne çıkabiliyor. Onlar için idol oyuncular oluyor. O yüzden Arda’nın sorumluluğu büyük. Kendi kişisel gelişimini en doğru şekilde oluştururken, sahada çok başarılı bir Arda olması, herkes için bir örnek olacak.” ifadelerini kullandı.

Kesenin ağzını Arda Güler için açan Avrupa devleri reddedildi! PSG yakın takibe geçti