Fenerbahçeli dört milli basketbolcu kamptan ayrılacak

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 5:55 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 5:55 pm

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, “Bu takvimin hala FIBA tarafından doğru ayarlanmadığını görüyoruz. Mesela birazdan Fenerbahçe’den 4 oyuncumuzu takımlarına uğurlayacağız çünkü zorlu bir Euroleague maçına çıkacaklar” dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman,Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde Belçika ve Sırbistan ile oynanacak maçlar öncesi açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman, Uluslarası Basketbol Federasyonu’na(FIBA) sezon takvimini doğru planlayamadığını ve maç yoğunluğu yaşandığı eleştirilerini yöneltti.

SERTAÇ ŞANLI OYNAYAMAYACAK

Ataman, “Oyuncular yoğun bir periyottan geçiyor. Bu takvimin hala FIBA tarafından doğru ayarlanmadığını görüyoruz. Mesela birazdan Fenerbahçe’den 4 oyuncumuzu takımlarına uğurlayacağız çünkü zorlu bir Euroleague maçına çıkacaklar. Ben sadece bir antrenmanda bulunamayacağım ancak oyuncular bazında sıkıntı var. Perşembe günü Fenerbahçe ile maça çıkan oyuncular, cuma günü milli maça çıkacak. Sertaç Şanlı’yı Barcelona göndermiyor. Ondan da faydalanamayacağız. Bu konulara bir çözüm bulunacağı söyleniyordu ancak durum hala aynı” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE VE ANADOLU EFES’E TEŞEKKÜR

Aynı zamanda Anadolu Efes Başantrenörü olan Ataman, Milli takıma oyuncularını gönderen Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’e teşekkür etti.

Ataman, “Kulüplerimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle 4 oyuncusunu milli takıma gönderen Fenerbahçe’ye. Kendi kulübüm Anadolu Efes de aynı şekilde. Zorlu Euroleague maratonuna rağmen iki takımımız da oyuncularını milli takıma gönderdi” şeklinde konuştu.

NBA’de son iki sezonun MVP’si! FIBA: Alperen Şengün, Nikola Jokic olma yolunda