Fenerbahçe’den Süper Kupa için U19 kararı! İşte gündemdeki senaryolar…

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 10:45 am - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 11:00 am

Haber: Cemre Durmuş

Fenerbahçe yaptıkları başvurulara TFF’den olumsuz yanıt almasının ardından Süper Kupa maçıyla ilgili son kararını verdi. Sarı lacivertli yönetim, maça U19 takımıyla çıkacaklarını açıkladı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk daha önce saya tam kadro çıkacaklarını belirtmişti. Taraftarda ‘farklı skor’ endişesi oluşurken, Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik ise “90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz” dedi. Peki Süper Kupa finalinde taraftarları ne bekliyor? İşte tüm ayrıntılar…

Süper Lig’de Trabzonspor maçının ardından taraftar saldırısına uğrayan Fenerbahçe’de olağanüstü konge kararı alınmıştı. Ligden çekilme gibi ihtimallerin de değerlendirildiği kongrede, Süper Kupa maçıyla ilgili iki seçenek masaya yatırıldı.

Bu seçeneklerden ilki, sarı lacivertli ekibin Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa finaline çıkmayacak olmasıydı. İkinci seçenek ise maça U19 (Genç) takım ile çıkmaktı. Yönetim her iki ihtimal içinde genel kurul üyelerinden yetki aldı.

TFF’YE BAŞVURU YAPILDI

Süper Kupa maçının hemen ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final maçına çıkacak olan Fenerbahçe yönetimi, ilk olarak TFF’ye erteleme talebinde bulunmuştu. Bu teklif federasyon tarafından reddedildi.

Sarı lacivertli ekip, kongre sonrasında ise Süper Kupa karşılaşmasında yabancı hakem şartının sağlanması için bir başvuru daha yaptı. Bu başvuru da TFF tarafından reddedildi.

KARTAL’DAN TFF’YE TEPKİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal,  dün Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başkanımız ve yöneticilerimiz Samandıra’ya gelip bizimle konuştu. Yaşananlar ortada. Maçın ertelenmesini istedik. Avrupa maçı oynayacağız. Tehir için zaman varken bizi sıkıştırıyorlar. Biz de başkan ve yöneticilerimizle yaptığımız toplantıda kendi düşüncelerimizi aktardık. Bundan sonraki kararları yöneticilerimiz alacak. Ne karar alırlarsa biz de onu uygulayacağız” 

FENERBAHÇE KARARINI VERDİ

TFF’nin yanıtının ardından Fenerbahçe’de Süper Kupa ile ilgili nihai karar verildi. Sarı lacivertliler karşılaşmaya U19 takımıyla çıkacaklarını açıkladı. Fenerbahçe’nin 2 Nisan’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdiği kongrede ise taraftarlar maça hiç çıkmamayı savunmuştu. Koç ise kongre üyelerinin bu talebi üzerine federasyon tarafından camiaya uygulanabilecek hukuki yaptırımları işaret etmişti.

“TARAFTARIN MAÇA GİTME ORGANİZASYONU YAPMASINA GEREK YOK”

Kulüp adına açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Erol Bilecik, şunları söyledi:

“Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa’ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa’ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız. Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa’ya götürerek, takımımızı Urfa’daki kardeşlerimize izlettireceğiz”

TARAFTARDA ‘FARK YERİZ’ ENDİŞESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da Fenerbahçe ile yapacakları Süper Kupa maçına tam kadro çıkacaklarını söyledi.

“90 DAKİKALIK BİR MAÇ OLMAYACAK”

Buruk’un açıklaması Fenerbahçeli taraftarlarda ‘fark yeriz’ endişesine sebep oldu. Ancak Bilecik, bu konuya da şu sözlerle açıklık getirdi:

“Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz ‘Taraftar gitmesin.’ diyerek, A takımımızın Urfa’ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa’nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik.”

ÇEŞİTLİ İDDİALAR GÜNDEMDE

Bilecik’in açıklamasının ardından Fenerbahçe’nin sahaya eksik futbolcuyla çıkıp, oyun içinde 3 oyuncunun daha kendisini oyun dışı bırakarak maçın hükmen mağlup tamamlayı düşündüğü iddia edildi.

7 NİSAN’DA U19 TAKIMININ MAÇI VAR

Öte yandan Fenerbahçe U19 takımının, 7 Nisan Pazar günü Giresunspor U19 takımıyla maçı olduğu öğrenildi. Yönetimin bu maç için nasıl bir tedbir alacağı ise henüz bilinmiyor.

Fenerbahçe olaylı derbi ve kongre sonrası evinde çıktığı ilk maçta doludizgin: 4-2

Kaynak: HABER MERKEZİ