Fenerbahçe olaylı derbi ve kongre sonrası evinde çıktığı ilk maçta doludizgin: 4-2

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 10:36 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 2:49 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’de sahasında ağırladığı Adana Demirspor’u 4-2 mağlup etti. Sarı lacivertli ekip bu galibiyetle puanını 82’ye yükselterek ezeli rakibi Galatasaray’ı takibini sürdürdü.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Adana Demirspor’u sahasında ağırladı. Sarı lacivertliler, Alexander Djiku ve Edin Dzeko ve Dusan Tadic ve Serdar Dursun’un golleriyle sahadan 4-2 galip ayrıldı. Adana Demirspor ise gollerini Mario Balotelli ve Yusuf Barasi ile buldu.

İSMAİL KARTAL’DAN SÜRPRİZ 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçta kaleyi İrfan Can Eğribayat’a emanet etti. savunmayı ise Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu dörtlüsüyle kurdu.

Orta sahada Fred ve İsmail Yüksek’in sakatlığı nedeniyle Krunic, Zajc ve Szymanski’yi sahaya süren Kartal, kanatlarda ise Tadic ve İrfan Can Kahveci’ye forma verdi. Forvette ise Edin Dzeko yer aldı.

BATSHUAYI KADRODA YOK

İrfan Can Eğribayat tercihiyle dikkat çeken deneyimli hoca, bu maçta Livakovic’i ikinci kez yedek soyundurdu. Trabzonspor maçında oyuna sonradan girip attığı golle 3 puanı getiren Michy Batshuayi’yi ağrıları nedeniyle kadroya almadı. Fenerbahçe’de Furkan Onur Akyüz, Çağlar Söyüncü, Leonardo Bonucci, Becao, Serdar Dursun, Muhammet Zeki Dursun, Efekan Karayazı, Çağrı Fedai ve Yusuf Akçiçek, Yukatel Adana Demirspor karşısında kulübedeki diğer futbolcular oldu.

Fenerbahçe, baskılı başladığı maçın ilk çeyreğinde rakip kalede çok sayıda pozisyon yakaladı. Sarı lacivertliler, baskılı oyununun sonucunda ilk golünü duran toptan buldu. Ceza alanı içine yapılan ortada topu filelere gönderen isim Alexander Djiku oldu: 1-0

İRFAN CAN’IN PAS HATASINI BALOTELLI AFFETMEDİ

Sarı lacivertli ekipte kaleci İrfan Can Eğribayat, 25. dakikada  büyük bir hata yaptı. Eğribayat’ın, ceza sahası içinde kısa düşen pası Balotelli’de kaldı. Yıldız futbolcu bekletmeden şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu: 1-1

İRFAN’IN AKILLI HAMLESİNİ ‘KRAL’ TAMAMLADI

Fenerbahçe’de 51. dakikada ise sahneye takımın en skorer ismi Edin Dzeko çıktı. İrfan Can Kahveci’nin hızlı bir şekilde kullandığı taç atışıyla kaleyle karşı karşıya kalan Dzeko, basit bir dokunuşla topu ağlara gönderdi: 2-1

Adana Demirspor’da kalecinin pasında top savunmadan sekince bu sefer de akıllı hamle Dusan Tadic’ten geldi. Kalecinin önde olduğunu gören Tadic, hiç bekletmeden topu kaleye yolladı. Tadic’in aşırtma şutu ağlarla buluştu: 3-1

Adana Demirspor ise bu gole Barasi ile 80. dakikada yanıt verdi, fark yeniden bire inde: 3-2

SERDAR DURSUN ATTI GALİBİYET GELDİ

Oyuna sonradan dahil olan Serdar Dursun, 85. dakikada Szymanski’nin ortasında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 4-2’ye getirdi.

Fenerbahçeliler bu sonuçla birlikte 3 puanı hanesine yazdırarak ezeli rakibi Galatasaray’ı takibini sürdürdü.

Fenerbahçe, bir sonraki lig maçında, 14 Nisan Pazar günü Fatih Karagümrük deplasmanına konuk olacak.

ZEMİNDE ‘ADİL REKABET’ ÇAĞRISI

Fenerbahçe, karşılaşma öncesinde yeşil sahaya Türkçe ve İngilizce olarak ‘Adil rekabet’ ifadesini yazdı. Sarı lacivertli yönetim, bir önceki gün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında da adil rekabet çağrısı yapmıştı.

Editör notları:

-Fenerbahçe ilk yarıda çok sayıda gol pozisyonuna girdi. İlk 15 dakikada 4 önemli fırsat yakalandı ancak sarı lacivertli futbolcular bu pozisyonlardan yararlanamadı.

-Sezon başında skorer kimliğiyle ön plana çıkan ancak bir süredir fileleri havalandırmayan genç yıldız Szymanski bugün sahanın en istekli oyuncularından biriydi. Szymanski, net gol pozisyonlarında bir türlü şeytanın bacağını kıramadı.

-Rade Krunic, Fred ve İsmail Yüksek’in yokluğunda bugün orta sahada çok iyi bir performans sergiledi. Takıma uyumunu her hafta artıran Krunic bu maçta daha çok pres yapan, mücadeleci bir oyun ortaya koydu.

-Trabzonspor maçında futbolculara yönelik saldırı ve kongre sonrasında ilk iç saha maçına çıkan Fenerbahçe’de taraftarın önceki maçlara göre daha gergin olduğu görüldü. Adana Demirsporlu oyuncuların yerde kalıp, oyunun durduğu anlarda öfkenin boyutu arttı. En son Pendikspor maçında uzun süre oyunun durması sonrası taraftarın bu konudaki tahammülünün azaldığı görüldü.

-Önemli eksiklerin bulunduğu bu haftada İsmail Kartal, oyuncularından en iyi şekilde yararlanarak sahadan galip ayrılmayı bildi. Fenerbahçe, ligde kritik bir virajı daha aşmış oldu.

-Fenerbahçe, aldığı bu galibiyetle UEFA Konferans Ligi’nde 11 Nisan Perşembe günü oynayacağı Olympiakos maçı öncesinde moral depolamış oldu. Sarı lacivertli ekipte kongre öncesinde futbolcuların ‘sonuna kadar gitmek istiyoruz, şampiyon olacağız’ vaadi bugün sahaya yansıdı.

PFDK olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının cezalarını açıkladı

Kaynak: HABER MERKEZİ