Fenerbahçe’de devre arası kampı sona erdi… İşte Ersun Yanal’ın kamp raporu!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2019 Pazartesi 8:11 am - Güncelleme: 14 Ocak 2019 Pazartesi 8:11 am

Fenerbahçe’de devre arası kampı sona erdi. Ersun Yanal takımından genel anlamda memnun kalırken, yıldız isme ise ilk 11 yolu kapanmış gözüküyor. İşte Fenerbahçe kampının öne çıkan ve gözden düşen isimleri…

Fenerbahçe’de taşlar yerinden oynuyor. Antalya’daki devre arası kampında yapılan çalışmalar sonrası teknik direktör Ersun Yanal’ın kafasındaki kadro büyük ölçüde şekillendi.

Takımında isimlerin değil hak edenlerin oynayacağını belirterek adalet vurgusu yapan Ersun Yanal’ın gözüne giren isimler kadro dışı cezaları biten Volkan ve Dirar ile takımın en skoreri Frey oldu.

Dereağzı’nda çalıştığı dönemde performansını artıran Volkan, yan toplardaki zaafları nedeniyle eleştirilen Harun’un önüne geçmekte zorlanmazken Yanal ikinci yarıda kaleyi kaptana teslim etme kararı aldı. Volkan, performansı ve tecrübesiyle yeniden birinci kaleci olarak görev yapacak.

Yanal’ın bankolarından birisi de Dirar olacak. Kampın en güçlü ismi olarak öne çıkan Faslı yıldızın ilk 11’deki yeri garanti. Yanal, fiziksel değerleri, takım disiplinine uyumu, kapasitesi ve hırsıyla gözüne giren Dirar’ı en önemli kozlarından birisi olarak sahaya sürecek.

Golcüler arasındaki yarışta ise takımın en skoreri olmasına rağmen Slimani ve Soldado’yla kıyaslandığında zayıf halka olarak gösterilen Frey yine öne çıkmayı başardı. Ersun Hoca, özel olarak ilgilendiği Slimani ile Soldado’dan beklediği reaksiyonları alamazken, İsviçreli takımın bir numaralı golcüsü olma yolunda emin adımlar attı.

Kampın hayal kırıklığı ise Mehmet Topal oldu. Tecrübeli oyuncunun ilk 11’e yer bulması zor görünüyor. AZ Alkmaar maçında yenilen ilk gole çok sinirlenen tecrübeli çalıştırıcı, Mehmet Topal’ı fırçaladı. Yanal, gol öncesinde faul olduğunu düşünüp topu bırakan Mehmet Topal’a, “Düdüğü duymadan neden maçı bırakıyorsun?” diye çıkıştı.

Yanal’ın benzer pozisyonları takıma İstanbul’da izlettireceği ve ekstra çalışmalar yaptıracağı ifade edildi. Ersun Yanal, Mehmet Topal’dan sonra, sakatlığı nedeniyle kampa götürülmeyen ve sahalara ne zaman döneceği belirsiz olan Tolga Ciğerci’nin gönderilmesini istedi.

Sezon başında sakat olmasına rağmen transfer edilen Tolga Ciğerci, bir türlü iyileşemedi. Koşulara başlasa da takıma katılamayan ve kampa da götürülmeyen Tolga’nın ne zaman sahalara döneceği belirsiz. Bu nedenle Ersun Yanal, 26 yaşındaki futbolcunun gönderilmesini belirtti. Tolga’nın sezon sonunda bitecek sözleşmesi her an feshedilebilir.

Kampın gözde isimlerinden birisi de Mehmet Ekici oldu. Ersun Yanal, göreve geldiğinden itibaren ilk önce Ekici ismini 11’e yazıyor.

Ferdi Kadıoğlu ise performansıyla Yanal’ın kafasını karıştırdı. Kupada Giresunspor maçında Ferdi’ye şans veren Ersun Yanal, AZ Alkmaar maçında da genç ismi 11 başlattı. Ferdi fiziksel olarak daha fazla gelişebilirse ilk 11’in değişmez ismi olacak.

Andre Ayew, Şener Özbayraklı ve İsmail Köybaşı’nın performanslarından da memnun olan tecrübeli teknik adam, zaman zaman bu isimlerle maçlara başlayacak.

Yanal’ın Antalya kampının ardından kafasındaki 11’i ise şu isimlerden oluşuyor;

VOLKAN DEMİREL

ISLA

SKRTEL

SADIK ÇİFTPINAR

HASAN ALİ KALDIRIM

JAILSON

ELJIF ELMAS

MEHMET EKİCİ

DIRAR

VALBUENA

FREY