Fenerbahçe’de derbi öncesi sakatlık kabusu! Kulüpten açıklama geldi

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 12:10 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 2:07 pm

Fenerbahçe dün ağrıları nedeniyle antrenmana katılmayan Edin Dzeko ile ilgili açıklama yaptı. Golcü oyuncunun sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edildiği ve tedavisine başlanıldığı belirtildi.

Trendyol Süper Lig’in 18’inci haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde nefesler tutuldu.

Hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı nedeniyle 16’ncı hafta maçları ocak ayına ertelenirken 17’nci hafta maçları ise 19-20 ve 21 Aralık tarihlerinde oynanacak.

Sarı lacivertli ekip, 20 Aralık Çarşamba günü Kayserispor deplasmanına konuk olacak. Galatasaray ise aynı gün Fatih Karagümrük’ü sahasında ağırlayacak.

GOLCÜ DİNLENDİRİLECEK

Fenerbahçe’nin en skorer oyuncusu konumunda bulunan Edin Dzeko, dün ağrıları nedeniyle idmana katılmadı. Teknik Direktör İsmail Kartal, MR sonuçlarının beklenildiği Dzeko’yu Kayserispor maçında riske atmak istemediği öğrenildi. Kartal, Kayseri deplasmanında dinlendirdiği Boşnak golcüye Galatasaray maçında görev vermeyi düşünüyor.

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe, Dzeko’nun son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Boşnak golcünün sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edildiği ve tedavi sürecinin başladığı belirtildi.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sağlık Durumu Bilgilendirme

Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularımızdan Edin Dzeko’nun antrenman sonrası yaşadığı ağrı şikayeti sonrası Ataşehir Acıbadem Hastanesi’nde MR görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir.

Yapılan tetkikler neticesinde sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edilen oyuncumuzun tedavi süreci başlatılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

FENERBAHÇE: ENDİŞEYE MAHAL YOK

Fenerbahçe’nin resmi sosyal medya hesabından sakatlık açıklamasının ardından bir paylaşım daha yapıldı. Paylaşımda, Dzeko’nun fotoğrafı, “Endişeye mahal yok” ifadesi yer aldı.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Kaynak: TELE1