Fenerbahçe yerli hoca arayışında hayal kırıklığı yaşıyor

Yayın tarihi: 23 Haziran 2023 Cuma 12:03 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 12:03 pm

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “Camiayı tanıyan Türk bir hocayla anlaşacağız” ifadesinin ardından gözler İsmail Kartal, Volkan Demirel ve Abdullah Avcı’ya çevrilmişti. Demirel’in kulübe ‘daha erken’ yanıtını verdiği öğrenilirken, Abdullah Avcı da süre istedi. İsmail Kartal’ın ise dün hacca gittiği öğrenildi.

Süper Lig’i ezeli rakibi Galatasaray’ın ardında ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası final maçının arından Portekizli teknik adam Jorge Jesus ile yollarını ayırdı. Önümüzdeki sezon için ‘mutlak şampiyonluk’ hedefi koyan sarı lacivertli ekipte hazırlıklar erken başladı.

Lig biter bitmez Ryan Kent ve Edin Dzeko transferlerini açıklayan sarı lacivertli ekip bir an önce yeni bir hoca ile anlaşmak istiyor. Kulüp Başkanı Ali Koç, hoca transferine ilişkin “Camiayı yakından tanıyan Türk bir hoca ile anlaşacağız” açıklamasını yapmış ve gözler İsmail Kartal, Volkan Demirel ve Abdullah Avcı’ya çevrilmişti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda teklif bekleyen teknik direktör Abdullah Avcı, Hatayspor’da devam etmek isteyen Volkan Demirel ve İsmail Kartal’ın yanıtı ise Fenerbahçe’nin planlarını bozdu.

AVCI SÜRE İSTEDİ

Sözcü’nün haberine göre, bugün görüşülmesi gereken Abdullah Avcı’nın süre istediği öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcının A Milli Takım’dan teklif beklediği ve bu nedenle sarı-lacivertlilerden süre istediği iddia edildi. Avcı, gazetecilerin sorularına da “Şu anda gündemde Fenerbahçe ve milli takım söylentileri var. Bayramdan sonra durumlar olgunlaşınca açıklama yapacağım” dedi.

Deneyimli çalıştırıcı Abdullah Avcı, son olarak Trabzonspor’da görev yaptı. Bordo mavili kulübü 2021-22 sezonunda Süper Lig şampiyonu yapan Avcı, 2022-23 sezonunda işler yolunda gitmeyince Trabzonspor ile yollarını ayırdı.

DEMİREL ‘ERKEN’ DEDİ, İSMAİL KARTAL HACCA GİTTİ

Volkan Demirel’in kulübe “Hatay ile devam edeceğim. Fenerbahçe için erken” yanıtını vermesinin ardından gözler İsmail Kartal ve Abdullah Avcı’ya çevrildi. Ancak önceki gün yöneticilere bilgi veren İsmail Kartal dün hacca gitti.

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe’nin efsaneleri arasına giren ve uzun yıllar yardımcı antrenör olarak sarı lacivertli kulüpte görev yapan İsmail Kartal, birçok önemli hocayla birlikte Fenerbahçe kulübesinde yer aldı.

Son olarak Ocak 2022’de Fenerbahçe’de geçici olarak takımın başına getirilen İsmail Kartal, geçtiğimiz sezon öncesinde Jorge Jesus’un teknik direktörlük koltuğunu devralmasıyla Fenerbahçe’den ayrılmıştı.

Kartal, Fenerbahçe’de teknik ekipte yer aldığı yıllarda 2 Süper Lig (2010-11, 2013-14), 2 Türkiye Kupası (2011-12, 2012-13) ve 1 Türkiye Süper Kupa (2014-15) şampiyonlukları yaşadı.

İşte Edin Dzeko’nun Fenerbahçe’ye maliyeti