Vitor Pereira: Dünyanın en iyi takımı değiliz

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 12:18 am - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 12:19 am

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira tartışma yaratan “Fenerbahçe’nin bu kupayı kazanacağını düşünen varsa, onlara katılmıyorum açıklamalarını sürdürdü. Pereira “Dünyanın en iyi takımı değiliz” dedi.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. haftasında yarın Belçika ekibi Royal Antwerp’e konuk olacak Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Pereira, maçın öneminin farkında olduklarını, iyi bir futbol ve 3 puan için Belçika’ya geldiklerini söyledi. “Fenerbahçe’nin bu kupayı kazanacağını düşünen varsa, onlara katılmıyorum” sözlerine açıklık getiren Pereira, “Tabii ki biz dünyanın en iyi takımı değiliz. Omzumuza bu sorumluluğu yüklemememiz gerekiyor. Ben o cümlemle taraftara bu mesajı vermek istedim” diye konuştu.

Maçın oynanacağı Bosuil Stadyumu’nda kaleci Berke Özer ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Portekizli teknik adam, Royal Antwerp’in iyi bir takım olduğunu, daha önce karşılaştıkları için birbirlerini tanıdıklarını dile getirerek, “Önceki maçla bu maç arasındaki fark, bazı hatalarımızı düzeltmek ve yarın iyi bir futbol sergilemek olacak. Hedefimiz bu.” diye konuştu.

Pereira, ligdeki 9. haftadan sonra yapılan eleştirilerle ilgili soru üzerine, takımın seviyesini yükseltmeye odaklandığını, eleştirilerin teknik adamlar için normal olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe ‘yetersiz’ diye gönderdi, gol üstüne gol atıyor

“FUTBOL BÖYLE BİR ŞEY”

“Teknik direktörseniz bazen eleştiri alırsınız, bazen en iyi siz olursunuz. Bir hafta maç kazanırsınız ve insanlar size farklı bakar. Futbol böyle bir şey. Bu kontrol edemeyeceğiniz bir şeydir. Kontrol edebileceğimiz şeyler ise yarın sahada yapabileceklerimiz, takımıma öz güvenini yeniden nasıl verebileceğim ve daha önce oynadığımız seviyeyi yakalamak gibi şeylerdir.”

“Futbolda bazen bir sonuç her şeyi değiştirir ve öz güveniniz yerine gelir.” diyen Pereira, önemli olanın özgüveni geri getirmek olduğunu vurguladı.

Pereira, “Yarın 3 puan almamız yeniden mücadelenin içinde olacağız anlamına gelecek. Bunun için de hazırız.” şeklinde konuştu.

Daha önce yardımcı teknik direktör olarak UEFA Avrupa Ligi’ni kazandığını hatırlatan Pereira, bu kupayı yeniden kaldırmak istediğini ifade etti. “Fenerbahçe’nin bu kupayı kazanacağını düşünen varsa, onlara katılmıyorum” sözlerine açıklık getiren Pereira, şunları kaydetti:

“Yarınki hedefimiz maçı kazanmak ve gruptaki hedefimiz bir sonraki aşamaya çıkabilmek. Zaten turnuvanın en başından beri hedefimiz bu. Benim o dediğim cümlede belirtmek istediğim şu; tabii ki biz dünyanın en iyi takımı değiliz. Omzumuza bu sorumluluğu yüklemememiz gerekiyor. Ben o cümlemle taraftara bu mesajı vermek istedim. Bizim sorumluluğumuz oynadığımız her maçtan 3 puan almak ve her maçı kazanmak için oynamak. Aslında bunu söylemek istedim. Tabii ki Avrupa Ligi’ni kazanmak isterim. Biliyor musunuz bilmiyorum ama daha önce yardımcı hoca olarak bu kupayı kazandım. Tabii ki teknik direktör olarak da kazanmak istiyorum ama dediğim gibi omzumuza bu sorumluluğu yüklememiz gerekiyor. Her zaman en iyi sonucu alıp, kazanmak istiyoruz.”