Fenerbahçe kritik virajda! Rennes galibiyeti 3 avantaj birden getirecek

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 4:07 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 4:10 pm

UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe, Fransız temsilci Rennes’i ağırlayacak. Sarı Lacivertli ekip bu maçta 3 puanı hanesine yazdırması durumunda çok sayıda avantaj elde edecek.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nun 5 maçında Fransız ekibi Rennes’i Ülker Stadyumu’nda konuk edecek. Sarı Lacivertliler için oldukça önem taşıyan maç öncesi her iki takımında grupta 10 puanı bulunuyor.

KAZANAN LİDERLİĞİ GARANTİLEYECEK

İlk maçın 2-2 sona ermesi nedeniyle yarın kazanacak takım grup liderliğini, ikili averajla garantileyecek. Sarı-lacivertliler, son 12 maçını yitirmeyen rakibine karşı galip gelip bir değil pek çok zafer kazanmanın peşinde.

Sözcü’nün haberine göre, galibiyetin getireceği avantajlar şöyle:

1- Statü gereği Avrupa Ligi grup ikincileri, Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü bitiren takımlarla ‘play-off’ turu oynuyor. Liderler ise bu turu es geçiyor ve Kupa 2’deki ilk maçını mart ayında oynuyor. Yani Fenerbahçe yarın Rennes’i yenerse Mart 2023’e kadar tek kulvarda mücadele edecek.

2- Avrupa’da sezona 14.500 puanla 107’nci sırada başlayan Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında sergilediği performansla (6G, 3B, 1M) 22.000 puana ulaştı ve 70’inci sıraya yükseldi. Liderlikle hem Türkiye ek puanlar kazanacak, hem de sarı-lacivertliler kuralara daha iyi torbalardan girecek.

3- Bu sezon UEFA’dan 11.1 milyon Euro (200 milyon TL) performans primi kazanan Fenerbahçe, gruptan lider çıkarsa ‘bonus’ para ödülü de kazanacak. Grup liderlerine 1.1 milyon Euro, ikincilerine 500 bin Euro veriliyor. Rennes maçı kazanılırsa ek kazanç 1 milyon 730 bin Euro (32 milyon TL) olacak.

İMHA TİMİ HAZIR

Jorge Jesus, Rennes karşısında sahaya süreceği takımı büyük oranda belirledi. Kalede Altay ile başlayacak Portekizli hoca üçlü savunma kurgusunu seçecek ve Serdar Aziz-Henrique- Szalai’yi oynatacak. Orta alan Arao-Crespo’dan kanatlar Osayi ve Lincoln’den oluşacak. Hücumda ise Rossi-Batsuhayi-Joao üçlüsü yer alacak.

AVRUPA LİGİ’NDE ZİRVEDE

Yüzde 50 ile (48 şutta 24 isabet) şutları en fazla isabetli olan takım.

82 ile en fazla pres sekansı yaratan takım.

Yüzde 64.2 ile maç başına en fazla topa sahip olan takım.

32 ile üçüncü bölgede maç başına en fazla top kazanan ikinci takım.

7.4 ile rakiplere maç başına en az pas zinciri kurduran ikinci takım.

47.8 metre ile savunmasını kaleden en uzakta kuran ikinci takım.

Fenerbahçe’nin yıldızları kişiselleştirilmiş video platformu Popile’de!