Fenerbahçe kritik Sivas deplasmanında! Beşiktaş derbisi öncesi ‘sarı’ alarm

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:34 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 33. haftasında bu akşam Sivasspor’un konuğu olacak. Kamp kadrosunda 4 eksiği bulunan sarı lacivertli ekipte, 7 oyuncu da sarı kart sınırında yer alıyor. Sınırdaki oyuncular, Sivasspor maçında sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 33. haftasının kapanış karşılaşmasında bu akşam Sivasspor’a konuk olacak. Galatasaray’ın Pendikspor karşısında aldığı 4-1’lik galibiyetin ardından puan farkı 5’e yükselirken, sarı lacivertli ekip şampiyonluk yarışında kritik virajlardan biri olan karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

FENERBAHÇE’DE 4 EKSİK

Fenerbahçe’nin Sivasspor maçı için açıkladığı kamp kadrosunda; Leonardo Bonucci, Serdar Aziz, Miha Zajc ve Jayden Oosterwolde yer almadı. Teknik Direktör İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynanan Olympiakos maçında sakatlanan Becao’ya ise 22 kişilik kadroda yer verdi.

SİVASSPOR’DA 2 EKSİK

Ev sahibi Sivasspor’da ise 2 futbolcunun sakatlığı bulunuyor. 9 Mart’ta tendonu yırtılan ve tedavisi devam eden Hakan Arslan’ın maça çıkması beklenmiyor. Bu haftaki antrenmanda takımdan ayrı çalışan Azizbek Turgunboev ile ilgili son kararı ise Teknik Direktör Bülent Uygun verecek.

DERBİ ÖNCESİ ‘SARI’ ALARM

Fenerbahçe’de zorlu deplasman öncesinde 7 oyuncu sarı kart sınırında yer alıyor. Takımın kadrosundaki kilit oyunculardan olan Kaptan Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ferdi Kadıoğlu ve Becao sarı kart sınırında yer alıyor. Öte yandan Michy Bathsuayi, Cengiz Ünder ve Mert Müldür de sınırda yer alan diğer oyuncular. Bu oyunculardan herhangi biri sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düşecek.

İLK MAÇTA FENERBAHÇE FARKLI KAZANDI

Ligin ilk devresinde, 4 Aralık 2023 tarihinde Sivasspor ile sahasında karşılaşan Fenerbahçe, karşılaşmadan 4-1 galip ayrılmıştı.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA 15 KEZ KAZANDI

Sarı lacivertliler, bu sezon İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 16 deplasman karşılaşmasında 15 galibiyet aldı. Fenerbahçe deplasman karşılaşmalarındaki tek puan kaybını, ligin ilk yarısında oynadığı Adana Demirspor’a karşı aldı. Sarı lacivertliler, bu maçtan 0-0’lık eşitlikle ayrıldı.

SİVASSPOR SAHASINDA 3 KEZ MAĞLUP OLDU

Ev sahibi ekip Sivasspor ise bu sezon 15 iç saha maçının 5’inde galip geldi. Yiğidolar, 7 maçta berabere kalırken, 3 kez de mağlup oldu.

MUHTEMEL 11’LER

Sivasspor: Nikolic, Murat, Appindangoye, Camara, Uğur, Bartuğ, Ibrahim, Caner, Kotia, Menig, Manaj

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

Sultanlar Ligi’nde Şampiyon Fenerbahçe!

Fenerbahçe, Süper Lig, Sivasspor, Derbi, Beşiktaş, Fenerbahçe kart sınırı, Futbol

Kaynak: HABER MERKEZİ