Fenerbahçe iddiaları hakkında Ersun Yanal’dan açıklama

Yayın tarihi: 18 Haziran 2023 Pazar 9:28 am - Güncelleme: 18 Haziran 2023 Pazar 9:28 am

Ali Koç’un ‘yerli hoca’ açıklaması sonrası Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü merak konusu oldu. Adı gündeme gelen isimlerden biri de Ersun Yanal oldu. Ersun Yanal’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü, Ali Koç’un açıklamaları sonrası iyice merak konusu oldu. Ali Koç’un ‘yerli teknik direktör’ sözlerinin ardından gündeme gelen adaylar bir bir açıklama yapmaya başladı. Bu isimlerden biri de Ersun Yanal.

İLETİŞİME GEÇİLMEDİ

Son olarak Alanyaspor’u çalıştıran ve şu an boşta olan Ersun Yanal, Fenerbahçe iddialarına cevap verdi. Sabah’a konuşan Ersun Yanal, Fenerbahçe yönetiminin kendisiyle iletişime geçmediğini bildirdi. Ersun Yanal, Ali Koç’un açıklamalarını takip etmediğini söyledi.

Ersun Yanal, 14 Aralık 2018 ile 4 Mart 2020 yılları arasında Ali Koç’un başkan olduğu dönemde Fenerbahçe’de ikinci teknik direktörlük macerasını yaşamıştı.

Ersun Yanal Kimdir?

17 Aralık 1961 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Ersun Yanal, teknik direktörlük kariyerine Denizli Sarayköyspor’da start verdi. Tecrübeli çalıştırıcı daha sonra Denizlispor, Yeni Salihlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği SK, A Milli Takımımız, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe SK, Antalyaspor ve Alanyaspor’u çalıştırdı.

Kariyerinde 1 Süper Lig şampiyonluğu bulunan Ersun Yanal, 2013-14 sezonunda Fenerbahçe’yle mutlu sona ulaşmıştı.

Denizlispor U-21 Takımı’nda da teknik adamlık yapan Ersun Yanal, Denizlispor kariyerinde 67 maç Ümit Kayıhan’ın, 3 maç ise Milorad Mitrovic’in yardımcılığını yapmıştı.

3 dönem Denizlispor ve Trabzonspor’u çalıştıran 61 yaşındaki teknik adam, 2 dönem Fenerbahçe SK’nın başında yer aldı.

Fenerbahçe’deki ikinci dönemine 14 Aralık 2018 tarihinde start veren deneyimli teknik direktör, sarı-lacivertlilerde 54 maça çıktı. Ersun Yanal döneminde Kanarya, söz konusu maçların 27’sinden galip ayrılırken, 13 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı ve 14 maçta mağlup oldu.

Yanal, Fenerbahçe’deki ikinci döneminde 1.74 puan ortalaması tutturdu.

Kariyerindeki en yüksek puan ortalamasını Fenerbahçe’deki ilk döneminde tutturan Ersun Yanal, 40 maçlık bölümde 1.95 puan ortalaması tutturdu.