Fenerbahçe geriye düştüğü maçta farklı kazandı!

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 9:19 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 12:43 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 29. haftasında sahasında ağırladığı Pendikspor’u, Mert Hakan Yandaş, Batshuayi, Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin kaydettiği gollerle 4-1 mağlup etti. İki kırmızı kart gören Pendikspor maçı 9 kişi tamamladı.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Siltaş Yapı Pendikspor’u ağırladı. Sarı lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü maçtan 4-1 galip ayrıldı.

Sarı lacivertli ekibin gollerini 59. dakikada Mert Hakan Yandaş, 87. dakikada Michy Batshuayi (P), 90+4’te Ferdi Kadıoğlu ve 90+9’da İrfan Can Kahveci kaydetti.

Konuk ekipteki tek gol ise 30. dakika Halil Akbunar’dan geldi.

Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte ligdeki puanını 76’ya yükseltti.

PENDİK 9 KİŞİ KALDI

Konuk ekip Pendikspor’da Welinton 71. dakikada yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Konuk ekipte, Fenerbahçe 2-1 öne geçtikten sonra 90’ıncı dakikada Osayi’ye yaptığı müdahale ardından sarı kart gören Arnauld Lusamba, itirazları nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Pendikspor karşılaşmayı 9  kişi tamamladı.

FENERBAHÇE’DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, maçta 5 oyuncusundan faydalanamadı. Sarı lacivertli ekpite, sarı kart cezalısı İsmail Yüksek’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao ve Joshua King kadroda yer almadı. Ağrıları bulunan Leonardo Bonucci de kadroya alınmadı.

KARTAL’DAN SÜRPRİZ 11

Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi’ndeki son maçta sahaya sürdüğü 11’de 6 değişiklik yaptı. Cezalı olması nedeniyle İsmail Yüksek’ten yararlanamayan deneyimli hoca, orta sahada Krunic-Fred-Mert Hakan Yandaş üçlüsünü sahaya sürdü. Sağ bekte Mert Müldür’e forma veren Kartal, stoperde ise Serdar Aziz ve Oosterwolde’ye şans verdi. 62 yaşındaki çalıştırıcı, Brigt Osayi-Samuel, Alexander Djiku, Sebastian Szymanski ve Michy Batshuayi’yi ise yedek soyundurdu.

KARTAL HAMLELERİNİ İKİNCİ YARIDA YAPTI

Kartal, sürpriz 11’le çıktığı maçta hamlelerini ikinci yarıda yaptı. 62 yaşındaki çalıştırıcı, devre arasında Oosterwolde’nin yerine Djiku, Mert Müldür’ün yerine Osayi Samuel’i görevlendirdi.

Kartal 61. dakikada ise Cengiz Ünder’i oyundan alıp sakatlıktan dönen İrfan Can Kahveci’ye forma verdi. 74. dakikada ise sarı lacivertli ekibin ilk golünü kaydetten Mert Hakan Yandaş oyundan alındı, Batshuayi oyuna girdi.

KADIKÖY KAPALI GİŞE

Ezeli rakibi ile şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe’de biletler yine günler öncesinden tükendi. Ülker Stadyumu’ndaki karşılaşma kapalı gişe oynandı.

TARAFTARDAN HAKEME VE RAKİBE TEPKİ

Kadıköy’de ilk yarının sonunda maçın orta hakemi Kadir Sağlam ve yardımcılarına tepki vardı. Öte yandan maçın ilk yarısında alınan darbeler nedeniyle sık sık oyun dururken, taraftarlar konuk ekibin oyuncularına tepki gösterdi. Maç içinde oyuncular arasında da oyunun sık durması sebebiyle zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Editörün notları:

-İlk yarıda konuk ekip Pendikspor’daki oyuncuların maç içindeki müdahaleler nedeniyle kendilerini yere bırakması sık sık oyunun durmasına sebep oldu. Sarı lacivertli tribünlerde bu yüzden Pendikspor’a yönelik yoğun tepki oluştu.

-Kartal, sakatlıktan yeni dönen İrfan Can Kahveci’yi bugün yine yedek soyundururken, Cengiz Ünder sağ kanatta 11’de başladı. Ünder maçta yeteri kadar etkili oynayamadı. İlk yarıda Ünder’in kanatında forvette görev yağan Edin Dzeko daha çok varlık gösterdi. Ünder ikinci yarıda yerini İrfan Can’a bıraktı

-Sakatlıktan dönen İrfan Can kenara gelince tribünlerde büyük bir coşku hakim oldu. İrfan Can, taraftarların tezahüratları eşliğinde oyuna girdi.

-Mert Müldür de bugün ilk 11’deki sürprizlerden biriydi. Müldür, Fenerbahçe’nin ataklarında Osayi kadar etkin bir rol oynayamadı. Kartal oyuncuyu ikinci yarı başlamadan oyundan aldı ve o bölgede yedek başlayan Osayi’yi görevlendirdi.

-Krunic önceki maçlarına göre bugün ofansif anlamda daha fazla sorumluluk aldı. Fred ile birlikte orta sahanın merkezinde görev alan Krunic, sarı lacivertli ekibin ataklarında topla ileri kat edip pas denemeleri yaptı. Krunic’in olumlu yansımaları kadar yine eleştirilen yanları da vardı. Krunic orta sahada savaşçı bir kimlikten uzak oyun sergiledi.

-Kartal’ın bu hafta da ilk 11’e yazdığı Mert Hakan Yandaş, üzerine düşen görevi yaptı. Mert Hakan, 60. Dakikada ceza alanı dışından yaptığı vuruşla skoru eşitledi. Yandaş, bu golüyle sezon başında kendisine yönelik eleştirilere bir kez daha yanıt vermiş oldu.

-Fenerbahçe’de şampiyonluk yarışı sebebiyle gergin bir atmosfer vardı. Rakip takım ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken, hem oyunun soğuması nedeniyle Pendiksporlu oyunculara, hem de maç içinde kararları nedeniyle hakemlere tepki vardı. Taraftarın tepkisi basın tarafına da yansıdı.

-Kartal’ın ikinci yarıda yaptığı hamleler oyun dinamiğini değiştirdi. Mert Hakan’ın gol perdesini açmasının ardından konuk ekibe gösterilen kırmızı kartlar maçın seyrini değiştirdi. Sarı lacivertliler ilk yarısı gergin geçen maçtan farklı bir skorla ayrıldı. Konferans Ligi’nde alınan galibiyetin ardından ligde alınan bu skor camiadaki moralleri yükseltti.

-Maçın orta hakemi Kadir Sağlam’ın performansı hem Fenerbahçe hem de Pendik cephesi tarafından eleştirildi. Özellikle ilk yarıda oyun çok sık durdu. İlk yarıda futboldan bahsetmek pek mümkün olmadı. Hakemin oyuncular üzerinde yeterince otorite kuramadığı ve müdahalelerde çok sık düdüğüne başvurduğu görüldü. Aynı zamanda hem Fenerbahçe hem de Pendikspor aleyhine kararlar vermesi sahadaki tepkiyi artırdı.

-Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sahaya sürdüğü 11 kafalarda soru işaretine sebep olmuştu. İlk yarı Kadıköy’de yenilen golün ardından stresli bir atmosfer vardı. İkinci yarıdaki hamlelerin ardından Kadıköy’deki gergin atmosfer bayram havasına dönüştü. Konferans Ligi’ndeki galibiyet sonrası ligde alınan farklı skorla birlikte camia olumlu bir hava yakaladı.

-Ama yine de Fenerbahçe sezon başındaki rahat oyununu oynamakta güçlük yaşıyor. Taraftarlar, Kartal’ın galibiyet serisi yakaladığı zamanlardaki kadar rahat değil. Ligdeki maraton kısaldıkça Kadıköy’deki stres artıyor. Rekabet son bulana kadar da sürecek gibi duruyor.

Fotoğraflar: AA

Aziz Yıldırım’dan Fenerbahçelilere üç uyarı: Tek sorun başarı

Kaynak: TELE1