Fenerbahçe evinde Samsunspor’a takıldı: 1-1

Yayın tarihi: 21 Ocak 2024 Pazar 6:01 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 7:14 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 21. haftasında sahasında Yılport Samsunspor’u ağırladı. Sarı lacivertli ekip, ilk yarıda öne geçtiği maçta, 67. dakikada kalesinde gördüğü golle sahadan 1-1’lik eşitlik ayrıldı.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 21. haftasında sahasında Yılport Samsunspor’u ağırladı. Karşılaşma, 1-1’lik eşitlik tamamlandı.

Sarı lacivertli ekip 12. dakikada Dusan Tadic’in pasında İrfan Can’ın dokunuşuyla golü buldu. İlk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Samsunspor ise maçtaki golünü 62’nci dakikada duran toptan buldu. Emre Kılınç’ın doğrudan kaleye gönderdiği topa Livakovic müdahale etti. VAR kontrolü ardından hakem topun çizgiyi geçtiğini söyleyerek santra noktasını gösterdi.

Sarı lacivertliler bu sonuçla birlikte ligdeki puanını 54’e yenilmezlik serisini ise 10’a yükseltti.

Fenerbahçe taraftarı, soğuk havaya rağmen Samsunspor maçına yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin, küçük boşluklar dışında neredeyse tamamı doldu.

FRED SAKATLANDI

Sarı lacivertli ekipte, orta sahanın kilit oyuncularından Fred, maçın 87. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Kartal, Fred’in yerine yeni transfer Rade Krunic’i oyuna aldı. Fred’in durumu maç sonrasında yapılacak olan tetkiklerin ardından belli olacak.

FENERBAHÇE KAÇIRDIKLARINA YANDI

İsmail Kartal’ın öğrencileri, sahada maçı domine eden takım olmasına rağmen gol yollarında çok sayıda fırsatı değerlendiremedi. Maçta, sarı lacivertli ekibin topla oynama yüzdesi yüzde 64, konuk ekibin yüzdesi ise 36 olarak kaydedildi. Fenerbahçe, rakip kaleye 24 şut çekti. Bu şutlardan 7’si kaleye isabet etti. Samsunspor ise 7 şutta 4 kez kaleyi görebildi.

SAMSUNSPOR 20 OCAK’I UNUTMADI

Maç öncesinde; Samsunspor kafilesinin, 20 Ocak 1989’da meydana gelen ve üç futbolcu ile takımın teknik direktörünün hayatını kaybettiği kazanın yıl dönümü nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu. Konuk ekip taraftarı da kendileri için ayrılan kısımda siyah kartonlar ve dev pankart açarak Samsunspor’un kayıplarını andı.

Samsunspor taraftarı

Editör notları:

*Maç, soğuk bir havada oynanmasına rağmen Fenerbahçe taraftarının karşılaşmaya ilgisi yüksekti. Sarı lacivertliler, gündüz maçında stadın neredeyse tamamını doldurdu.

*İrfan Can ilk yarıda attığı gol ve hücum organizasyonlarındaki etkili performansıyla sahada kaldığı süre boyunca maçın yıldız adaylarından biri oldu. İsmail Kartal’ın 70. dakikada oyundan aldığı İrfan taraftarın yoğun alkışı eşliğinde yedek kulübesine gitti.

*Zaman zaman taraftarların ve spor yorumcularının eleştirilerini alan İsmail Yüksek, maçın ilk yarısında kritik müdahalelerde bulundu. Yüksek, girdiği ikili mücadelelerde gösterdiği performans ve kaptığı toplarla savunmaya önemli ölçüde katkı sağladı.

*Dusan Tadic, maçta 12. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golünün asistini yaptı. Tadic sahada kaldığı süre boyunca 4 kilit pas vererek, Fenerbahçe’nin hücum organizasyonlarındaki en önemli oyuncularından biri oldu. Tadic yerini 70’inci dakikada Joshua King’e bıraktı.

*Edin Dzeko ise gününde değildi. Sarı lacivertlilerin en skorer oyuncusu olan deneyimli golcü maçta yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Kartal, 70’inci dakikada Dzeko’nun yerine Batshuayi’yi oyuna aldı.

*Ferdi Kadıoğlu, hem savunmada hem de hücum organizasyonlarında yine üstüne düşeni yaptı. Ferdi, yüzde 90 pas isabetiyle takımın en kritik oyuncularından biri oldu.

*Fenerbahçe’de, İsmail Kartal’ın 70’inci dakikada oyuna yaptığı müdahale sahadaki uyumu bozdu. Dzeko-Tadic-İrfan’ın yerine oyuna giren Batshuayi-Joshua King-Cengiz Ünder hücumda önemli dokunuşlar yapsa da skora etki edemedi.

*Fenerbahçe maçın son 15 dakikalık bölümünde golü çok istedi ancak elde edilen fırsatlar golle sonuçlanmadı.

Kaynak: TELE1