Fenerbahçe Beşiktaş derbisi öncesinde dolu dizgin: 4-1

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 9:56 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 12:13 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe Süper Lig’in 14’üncü haftasında sahasında ağırladığı Sivasspor’u 4-1 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu galibiyetle birlikte ezeli rakibi Galatasaray’ın önüne geçerek ligde yeniden zirveye oturdu.

Trendyol Süper Lig’in 14’üncü haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, sahasında Sivasspor’u ağırladı. Sarı lacivertli ekip, 17, 42, 68 ve 75’inci dakikada bulduğu gollerle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte maç fazlasıyla birinci sıraya yükselen ezeli rakibi Galatasaray’ın önüne geçerek ligde yeniden zirveye oturdu. 14 haftanın ardından 37 puana ulaşan Fenerbahçe, 9 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş’a konuk olacak.

FRED SAKATLIĞI ATLATTI

Fenerbahçe’nin orta sahada en etkili futbolcularından biri olan Fred, 36 gün süren sakatlığının ardından Sivasspor maçında ilk 11’de yer aldı. Yıldız oyuncu bu süreçte takımının 5 maçını kaçırmıştı. Teknik Direktör İsmail Kartal, sakatlıktan yeni dönen oyuncusunu 75’inci dakikada oyundan alarak alkışlattı. Fred sahadan ayrılırken Fenerbahçe tribünleri oyuncuyu coşkuyla alkışladı.

DZEKO GOL YARIŞINI BIRAKMIYOR

Fenerbahçe’nin 37 yaşındaki golcüsü Edin Dzeko, maçın 75’inci dakikasında attığı golle galibiyetin mimarlarından biri oldu. Boşnak oyuncu, bu golle ezeli rakibi Galatasaray’ın oyuncusu Mauro Icardi ile gol sayısını eşitledi.

CRESPO SAKATLANDI

Fenerbahçe’de 57’nci dakikada rakip takım oyuncusuyla girdiği mücadelenin ardından yerde kalan Miguel Crespo, oyuna devam etti. Crespo 62’nci dakikada kendini yeniden yere bırakınca oyundan alındı. Crespo’nun yerine İsmail Yüksek oyuna girdi.

RIZA ÇALIMBAY MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bir sonraki hafta oynanacak olan derbi öncesi maçı tribünden takip etti.

Fenerbahçe-Sivasspor maçını takip eden Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay (Fotoğraf: AA)

TARAFTAR TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Nordsjaelland deplasmanında alınan 6-1’lik mağlubiyete ve Sivasspor maçının hafta içi oynanmasına rağmen çoğu taraftar tribündeki yerini aldı. Sarı lacivertli taraftarlar, Galatasaray’ın galibiyet aldığı haftada Fenerbahçe için kritik önem taşıyan Sivasspor maçında takımını yalnız bırakmadı.

Editör Notları:

*Fenerbahçe’de UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki 6-1’lik mağlubiyete rağmen taraftarlar coşkuyla takımlarını destekledi. İlk yarıda bulunan iki gol, taraftarlara mağlubiyeti unutturdu.

*Ceza alanı dışında rakip savunma oyuncusuna attığı şık çalımın ardından jeneriklik bir gole imza atan İrfan Can Kahveci’yi Fenerbahçe tribünleri bağrına bastı. Taraftarlar golün ardından ve ilk yarının son düdüğü sonrası İrfan Can’a dakikalarca tezahürat yaptı.

*Osayi Samuel, Sivasspor’un kontrataklarında savunmada önemli ölçüde top kaptı.

*Fenerbahçe’nin hücum hattında görev yapan 37 yaşındaki futbolcu Edin Dzeko’nun, ilk yarıda savunmaya destek verip takımının kontrataklarında önemli rol oynaması dikkat çekti.

*Fenerbahçe’de sol bek pozisyonunda görev yapan Ferdi Kadıoğlu, savunmadaki görevinin yanı sıra rakip takıma karşı kurulan ataklarda sol kanatta etkili bir futbol sergiledi.

*Fred, kaliteli oyunuyla şimdiden Fenerbahçe’nin gönlünde taht kurmuş durumda. Sakatlığın ardından orta sahada yeniden etkili bir oyun sergileyen Fred, oyundan alınırken tribünde inanılmaz bir coşku vardı. Taraftarlar alkışların yanı sıra tezahüratlarla Fred’e minnetini gösterdi.

*İsmail Kartal, 6-1’lik mağlubiyetin ardından bu maçta dersine iyi çalıştığını gösterdi. Savunmada Sivasspor’un hücum hattını iyi markajlayan Fenerbahçe, ataklarda da üstün futbolunu göstererek rahat bir galibiyet aldı.

*Fenerbahçe’nin galibiyeti, Beşiktaş derbisi öncesinde hem takıma hem de taraftarlara önemli bir moral sağladı. Rıza Çalımbay, derbi öncesinde rakibini tribünden izlerken, Kartal ise üstün bir futbolla rakibine gözdağı vermeyi bildi.

Fenerbahçe’den TFF’ye hakem tepkisi!

Kaynak: TELE1