Fenerbahçe Alagöz üst üste 7’inci kez şampiyon

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 2:13 am - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 2:13 am

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon oldu. Sarı-lacivertli ekip bu sonucun ardından üst üste 5’inci toplamda ise 17’nci lig şampiyonluğunu elde etti.

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off Final serisi 3’üncü maçında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni sahasında 82-56 mağlup ederek seriyi 3-0’a getirdi ve şampiyon oldu.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip, Olcay Çakır Turgut, Merve Aydın, Satou Sabally, Breanna Stewart ve Emma Meesseman ilk 5’iyle başladı. Deplasman ekibinin ilk 5’i ise Gökşen Fitik, Sinem Ataş, Chelsea Gray, Aleksandra Crvendakic, Elizabeth Williams’tan oluştu. Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk 4 hücumunda da isabeti bulunca ilk 2 dakikayı 9-4 önde geçti. Kalan bölümde Fenerbahçe, Sabally ve Meesseman ile sayılar bulurken deplasman ekibi Gray ile skora tutunmaya çalıştı. Farkı periyodun sonuna kadar taşımayı başaran sarı-lacivertliler, ilk periyodu 24-19 önde geçti.

İkinci periyoda daha etkili başlayan sarı-lacivertli ekip, 14’üncü dakikada İdil Saçalır’ın turnika basketiyle farkı 12’ye kadar çıkardı: 33-21. Rakibine boyalı alanda büyük üstünlük kuran Fenerbahçe, periyodun ilerleyen bölümünde de Sabally ile farkı açmayı başardı. Fenerbahçe, ilk yarıyı 44-29 önde kapattı.

Üçüncü periyoda Meesseman’ın isabetiyle başlayan sarı-lacivertliler, hücumdaki etkili oyununu bu periyoda da taşımayı başardı. Stewart ile pota altında etkili olan Fenerbahçe, 25’inci dakikada farkı 21’e kadar çıkardı: 55-34. Bu dakikanın ardından sonra toparlanan Mersin ekibi, 8-0’lık seri yakalayarak farkı 13’e kadar indirdi ve rakibine molayı aldırdı: 55-42. Kalan bölümde rakibinin farkı daha da eritmesine izin vermeyen Fenerbahçe, son periyoda 61-46 önde girdi.

Son periyoda iki takım da karşılıklı isabetlerle başladı. Karşılaşmanın son 6 dakikasına sarı-lacivertli ekip, 15 sayı farkla 69-54 önde girdi. Kalan bölümde farkı daha da açan Fenerbahçe, 82-56 kazanarak şampiyon oldu.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALDI

Karşılaşmanın ardından ilk olarak konuk ekip ikincilik kupasını aldı. Sonrasında Fenerbahçeli basketbolcular tek tek anons edilerek parkeye davet edildi. Sarı-lacivertli ekibe madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan verdi. Ardından takım kaptanı Olcay Çakır Turgut, şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu elinden aldı. Fenerbahçeli basketbolcular ve salonda bulunan taraftarlar şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

ÜST ÜSTE 5’İNCİ TOPLAMDA 17’NCİ ŞAMPİYONLUK

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Final serisinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni 3-0 mağlup ederek sezonu şampiyon olarak tamamladı. Sarı-lacivertli ekip, bu sonucun ardından üst üste 5’inci toplamda ise 17’nci lig şampiyonluğunu elde etti.