FED faizi sabit bıraktı!

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 9:10 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 9:25 pm

ABD Merkez Bankası (FED) piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizine dokunmadı ve 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

FED Kasım ayı faiz kararını açıkladı. Buna göre banka, politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında bıraktı. Piyasa beklentisi de bu toplantıda, Fed’in faize dokunmaması yönündeydi.

Kararın 12 üyenin oybirliği ile alındığı ifade edildi. Yetkililer son dönemdeki ekonomik faaliyetleri güçlü olarak nitelendirdi ve uzun vadeli faiz oranlarındaki artışın ekonomik faaliyetler üzerinde nasıl bir baskı yaratabileceğinin altını çizdi.

Fed yetkilileri iki toplantı üst üste faiz artırımına gitmeyerek, Mart 2022’de faizleri sıfıra yakın seviyeden yükseltmeye başladıklarından bu yana faiz artırımı yapılmayan en uzun dönem oldu. O zamandan bu yana, yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını son kırk yılın en yüksek hızında artırdılar.

Selçuk Geçer faiz kararını TELE1’e anlattı! “Hiçbir önemi yok”

HAZİRAN AYINDA FAİZ İNDİRİMİ İHTİMALİ GÜÇLENDİ

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 2 günlük toplantının ardından yaptığı açıklamada beklentilere paralel olarak faizin sabit tutulduğunu duyurması Fed’in faiz artırımlarını tamamladığı değerlendirmelerini güçlendi.

FOMC kararı sonrası Fed’in faiz artırımını tamamladığı ve Haziran 2024’de faiz indirimine başlayacağı beklentisi daha fazla satın alınmaya başlandı.

Vadeli faiz kontratlarına göre, Fed’in Ocak toplantısında faiz artırımına gideceği beklentisi yüzde 35’ten yüzde 25’e indi.