FBI’ın ‘en çok aranan 10 kaçak listesi’ndeki yetişkin film sitesi sahibi Türkiye’de olabilir

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 5:29 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 5:29 pm

Yetişkin film sitesi sahibi Michael James Pratt, FBI tarafından modellik adı altında kadınları kandırarak cinsel içerikli filmler çektirdiği suçlamasıyla aranıyor. FBI’ın en çok aranan 10 kaçak listesine giren Pratt’in Türkiye’nin dahil olduğu 9 ülkeden birin kaçmış olabileceği düşünülüyor.

Yetişkin film sitesi kurarak fuhuş organizasyonu kurduğu öne sürülen ve izini kaybettiren Michael James Pratt, FBI’ın “En çok aranan 10 kaçak” listesine girdi. Yeni Zelandalı kaçağın Türkiye, İtalya, Avustralya, İspanya, Portekiz, Singapur, Japonya, Şili veya Fransa’da bağlantıları olduğu ve buralarda saklanabileceği belirtiliyor.

ABD’de Güney Kaliforniya Bölge Başsavcısı Vekili Randy Grossman Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Pratt’in cezasını çekmesi ve mağdurların adalete kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İLK DAVA 2016’DA AÇILMIŞTI

Pratt’in kurduğu siteler hakkındaki ilk dava 2016’da açıldı. Zamanla üst üste gelen tazminat davalarında sitelerin yetişkin filmleri üretmesine rağmen modellik reklamları vererek kadınları kandırdığı, zorla sözleşme imzalattığı ve tehdit ettiği öne sürüldü.

Yetişkin film yıldızı, cinsel içerikli sitede yaptığı canlı yayından servet kazandı!

FBI’ya göre kadınlara videoların sadece özel şekilde dağıtılacağı söylense de görüntüler internette yayımlandı.

IndyTurk’un aktardığına göre; Haziran 2021’deyse sitesi için 2013-2017 arasında oyunculuğun yanı sıra “oyuncu işe alımı” da yapan Ruben Andre Garcia, hakkında açılan tehdit ve seks ticareti davasında 20 yıl hapis cezası almıştı.

Sitenin, Ocak 2020’de davası sonuçlanan 22 kadına toplamda 13 milyon dolar (yaklaşık 213,5 milyon TL) tazminat ödemesi kararı verildi.

Sitenin diğer kurucuları Matthew Isaac Wolfe ve Valerie Moser gibi kişiler  fuhuş organizasyonun suçlu bulundu.

Ancak 39 yaşındaki Pratt, 2019’da kaçarak izini kaybettirdi.

100 BİN DOLAR ÖDÜL

Pratt’in bulunmasını sağlayacak bilgiler paylaşana 2020’de 10 bin, 2021’de 50 bin dolar vaat eden FBI, bu miktarı 100 bin dolara çıkardı.

FBI ajanı Stacey Moy, bir başka kişiyi mağdur etmeden Pratt’i yakalamak istediklerini söyledi.

Pratt ayrıca “En çok aranan 10 kaçak” listesine alındı. Listede “Kripto Kraliçe” Ruja Ignatova ve ünlü suç örgütlerinden Mara Salvatrucha 13’ün (MS-13) liderlerinden Yulan Adonay Archaga Carias var