Fatih’teki intiharlar ilk değil: 8 yıl önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2019 Çarşamba 3:27 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 7:03 pm

Fatih’te bir evde 4 kardeşin intihar etmesinden sonra gözler intiharın sebeplerine çevrildi. Polisin ilk incelemesinde antidepresanla intihar ettiği belirlenen 4 kardeş, 2011 yılında benzer şekilde intihar eden Kahramanmaraş’taki 4 kardeşi akıllara getirdi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Turan Yiğittekin derlediği habere göre; İstanbul  Alınan bilgiye göre, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’ndeki bir evde yaşayanlara ulaşılamadığı ihbarı üzerine, polis ekipleri söz konusu eve gitti.

Dört kardeşin aynı anda canına kıydığı olayda acı tablo: ‘Yokluk intiharı’

Kapının üstünde “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notuyla karşılaşan polis ekipleri, kilitli kapıyı açıp içeri girdi.

Ekipler, evde hareketsiz yatan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Y. (56) isimli 4 kardeşin hayatını kaybettiğini belirledi.

Polisin ilk belirlemesine göre 4 kardeş çok sayıda antidepresan hapı kullanarak intihar etti.

Kardeşleri en son gören bakkal Yusuf Deniz, cumartesi günü müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin’in kendisinden alışveriş yaptığını belirterek, “Ben 15 senedir tanıyorum onları. Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4’ü de bekardı. Yalnız maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, biri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi günü Oya’yı gördüm. Alışveriş yapmaya geldiğinde bana maaşıma haciz konulduğunu söyledi”

Fatih’teki 4 kardeşin intiharı, 2011 yılında Kahramanmaraş’ta yaşları 22 ile 33 arasında değişen 2’si kız 4 kardeşin, kendilerini iple tavana asarak intihar etmelerini akıllara getirdi.

2011 YILINDA DA 4 KARDEŞ TOPLU BİR ŞEKİLDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Kahramanmaraş’ta 4 kardeş annelerinin ölümünün ardından psikolojik sorunlar yaşadığı için babalarına ait bağevinin farklı odalarında kendilerini tavana asarak intihar etmişti.

Kamuoyunda uzun süre yer alan olayın ardından “anneye hastalık derecesinde düşkünlük” çıkmıştı. Anne ve babaları ayrı yaşayan, sosyal çevreleri olmayan 4 kardeş, “Annemiz ölürse biz de ölürüz” düşüncesiyle hayatlarına son verdiği iddia edilmişti.

Annelerinin ölümünden sonra 2 kez daha toplu intihar girişiminde bulunan kardeşler, avukat babaları Necdet Sağocak’ın kendilerini bağevinin bahçıvanı tarafından takip ettirmesinden rahatsız oluyordu. Olay günü baba Sağocak, “”İntihar ederseniz işte o zaman anneniz ölür” diye mesaj attı. Bu mesaja sinirlenen 4 kardeşin, telefonlarını kırıp intihar ettikleri iddia edilmişti.

Her iki olayda da kardeşlerin sosyal olmaması, ailevi ve maddi sıkıntılar yaşaması, toplu intiharların nedenleri arasında gösteriliyor.