‘Fatih Terim fonu’ vurgunu! Arda Turan 7.5, Emre Belözoğlu 4.2 milyon dolar kaptırmış

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 7:09 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 11:43 pm

Özel bir bankanın şube müdürünün aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu onlarca insanın parasını dolandırmaktan tutuklandığı soruşturmada Arda Turan ve Emre Belözoğlu mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Aralarında ünlü isimlerin de olduğu onlarca kişinin bir bankanın şube yöneticisi tarafından yüzde 30 kazanç vaadiyle dolandırıldığı ortaya çıktı. Toplamda 80 milyon doları bulan dolandırıcılığın sahte fon yöntemiyle yapıldığı belirtilirken futbol camiasının tanınan isimlerinden Arda Turan ve Emre Belözoğlu bugün mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Diken’den Canan Coşkun’un aktardığına göre Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolarının, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolarının dolandırıldığını söyledi.

İki isim savcıya ‘delil‘ler de sundu.

Dolandırılan isimler arasındaki teknik direktör Fatih Terim’in de bu hafta içinde aynı savcılığa suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

12 Nisan’da haberturk.com’da ‘5 milyon dolarlık dolandırıcılık iddiası’ başlığıyla yayınlanan haberde bir işadamının suç duyurusu üzerine ‘özel bir bankanın bir şube müdürü’nün ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlamasıyla tutuklandığı yazıldı. Suç duyurusuna göre müdür, işadamını ‘özel bir fon’dan yararlandırma sözüyle kandırıp 5 milyon dolar dolandırmıştı.

Banka müdüründen 80 milyon dolarlık vurgun! İşte Fatih Terim Fonu’nun kurbanları