Fatih Portakal: Merdan Yanardağ’ın konuşmasının bütününü görmek gerekir

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 1:28 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 1:28 pm

Gazeteci Fatih Portakal, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın gözaltına alınmasına tepki göstererek “Merdan Yanardağ’ın geçmişine ve gazetecilik duruşuna bakmak gerekir. İkincisi konuşmanın bütününü görmek gerekir” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları kırpılarak paylaşılıp hedef gösterilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Canlı yayında polislerin kanala geldiğini kaydeden Yanardağ, konuşmasının ardından gözaltına alındı.

Gazeteci Fatih Portakal kendisine ait sosyal medya hesabından Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek “Merdan Yanardağ’ın geçmişine ve gazetecilik duruşuna bakmak gerekir. İkincisi konuşmanın bütününü görmek gerekir” dedi.

TELE1’e operasyon böyle yapıldı

Fatih Portakal sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Merdan Yanardağ’ın geçmişine ve gazetecilik duruşuna bakmak gerekir. İkincisi konuşmanın bütününü görmek gerekir. Ve son olarak neden bir düşünce olarak kabul edilmez? Ancak ülkede her şey kendi zaman dilimi içerisinde değerlendirildiği için geçmişte suç olmayan an geldiğinde suç olarak görülebiliyor. Umarım serbest bırakılır. Göreceğiz.