Fatih Altaylı’dan Mehmet Şimşek iddiası! “Ben böyle bir dönemin bakanı olamam”

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 12:32 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 12:32 pm

Habertürk yazarı gazeteci Fatih Altaylı, Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bakanlık teklifi götürüldüğünü ancak Şimşek’in bunu reddettiğini kaleme aldı.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün yayınlanan yazısının “Şimşek ne zaman gelir” başlıklı bölümünde Silivri’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında görülen Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bakanlık teklifi götürüldüğünü ancak Şimşek’in bunu reddettiğini yazdı.

Altaylı, Şimşek’in bakanlık teklifini reddederken “Seçime doğru gidiyorsunuz. Görünen o ki, bir seçim ekonomisi uygulayacaksınız. Bol keseden para dağıtılacak, imkanlar seferber edilecek. Ben böyle bir dönemin bakanı olamam. Bunların altına imza atamam” anlamına gelecek ifadeler kullandığını belirtti.

AKP’li eski Bakan Mehmet Şimşek Erdoğan hakkında söylediği iddia edilen sözleri yalanladı

Şimşek’in ayrıca, “Yarın öbür gün bu işleri düzeltmeye niyet ederseniz o zaman tabii ki gelir ve çalışırım” dediğini söyleyen Altaylı, Şimşek’in görev alması halinde işine kimseyi karıştırtmayacağını belirttiğini de aktardı.

Altaylı’nın yazsının ilgili bölümü şu şekilde:

“Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Silivri’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında görülünce “Geri mi geliyor acaba” tartışması başlamıştı.

Kimileri gelecek diyor.

Kimileri ise asla gelmeyecek.

Şimşek’e birkaç yıl önce Bakanlık teklif edildiğini, onun ise “Ailem var. Çocuklarım var. Onlar için çalışmam lazım” diyerek reddettiğini biliyordum.

Duyduğum kadarı ile Mehmet Şimşek’e kısa süre önce yine “Bakanlık” önerisi götürülmüş.

Mehmet Şimşek uzun süre sonra yeniden Erdoğan’la aynı karede

Şimşek ise yine reddetmiş.

“Seçime doğru gidiyorsunuz. Görünen o ki, bir seçim ekonomisi uygulayacaksınız. Bol keseden para dağıtılacak, imkanlar seferber edilecek. Ben böyle bir dönemin bakanı olamam. Bunların altına imza atamam. Atarsam da saygınlığımdan eser kalmaz bir işinize yaramam. O yüzden siz şimdi böyle devam edin. Başka çareniz de yok. Ama yarın öbür gün bu işleri düzeltmeye niyet ederseniz o zaman tabii ki gelir ve çalışırım. Ama işime de kimseyi karıştırmam” demiş.

Kullandığı kelimeler bunlar olmayabilir.

Ama söylediklerinin tam manası bu.

Şimdi AK Partililer Şimşek’in seçimlerden hemen önce geleceğini düşünüyorlar”