Fatih Altaylı’dan festival yasaklatmaya çalışanlara sert tepki! “Benim ahlakımın bekçisi siz misiniz?”

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2023 Pazar 2:36 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2023 Pazar 2:36 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, müzik festivallerinin yasaklanmasını isteyen derneklere “Yemin ederim yazarken sinirlerim oynuyor, kafam kaşınıyor. Gençler hatta orta yaşlılar gidiyor, eğleniyor. Kimi içiyor, kimi içmiyor. Size ne! Benim ahlakımın bekçisi siz misiniz?” diye tepki gösterdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, iktidara yakınlığıyla bilinen 25 dernek tarafından yayınlanan ve müzik festivallerinin yasaklanmasını isteyen bildiriye tepki gösterdi.

Fatih Altaylı: Yanardağ’ın 5 beterini söyleyenler TRT’de yönetim kurulu üyesi oldu

Altaylı, “Gülmeyi de yasaklayın” başlıklı yazısında, “Balıkesir Sivil Toplum Platformu adı altında bir bildiri yayınlamışlar. Festivallerin yasaklanmasını istiyorlar. Şaşırtıcı mı? Tabii ki değil. Geçen yıl başlamışlardı. Bu yıl kaldıkları yerden ve ‘daha örgütlü’ biçimde devam ediyorlar” dedi. Altaylı söz konusu derneklere “iktidar torpillisi” diyerek eleştirdiği yazısında şunları kaydetti:

“Geçen yıl tarikat ve cemaat temsilcileri olarak valilere, kaymakamlara baskı yaparak yasaklattılar bazı festivalleri. Bu yıl daha organize ‘sivil toplum kuruluşları’ adı altında. Yemin ederim yazarken sinirlerim oynuyor, kafam kaşınıyor.

Sözde ahlak bekçisi reziller.

Gençler hatta orta yaşlılar gidiyor, eğleniyor. Kimi içiyor, kimi içmiyor. Size ne! Benim ahlakımın bekçisi siz misiniz! Eğlenmeyi de mi yasaklatacaksınız!

AK Parti 3Y’ye karşı iktidar olmuştu. Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar’a karşı. Bu üçüyle mücadele edecekti. 21 yıl sonra geldikleri noktaya bakar mısınız!

Yoksulluk hiç olmadığı kadar yaygın. Yolsuzluk vakayı adiye. Yasaklar ise alabildiğine. Bir de müzik ve eğlence yasağı kalmıştı. Onu da yaptınız mı…

Dört dörtlük olacak her şey. Ama ben onlara kızmıyorum. Toplumun tepkisizliği beni delirten. 25 dernek tüm Balıkesir’i temsil edermiş gibi yasak istiyor.

Kimse de sesini çıkarmıyor. Yazıklar olsun. Hepimize”

Yazının tamamı için tıklayınız.