Fatih Altaylı’dan Fatih Portakal’a: Madem bu kadar gündem olmak istiyordun haberi niye bıraktın?

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 4:31 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 4:36 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP’nin ‘Türkiye Yüzyılı‘ programına katılan eski FOX Ana Haber spikeri Fatih Portakal’ı “Madem bu kadar gündem olmak istiyordun haberi niye bıraktın?” sözleriyle eleştirdi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, eski FOX Haber Sunucusu, Gazeteci Fatih Portakal’ın AKP’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ programına katılmasını köşesine taşıdı. Portakal’ın ‘dört koldan gündem olma peşinde’ olduğunu belirten Altaylı, “Madem bu kadar gündem olmak istiyordun, niye gündem olmamak için haberi bırakıyorum dedin?” dedi.

Altaylı’nın köşesinden ilgili kısım şöyle:

“Bu arkadaşımız, iki sene öncesine kadar Fox Haber’i sunuyordu ve oldukça başarılı idi. En yüksek ratinglere sahip ana haber bülteniydi. Muhalif bir bülten olduğu için de hedefteydi. Sonra bir gün aniden başarılı sunucusu Fatih Portakal ‘Ben bırakıyorum’ dedi. Kendi açıklamasına göre ‘Gündemde olmaktan, sürekli tartışılmaktan, sürekli konuşulmaktan yorulmuştu ve İzmir’deki çiftliğine çekilecek, toprakla uğraşacaktı. Gündem olmak istemiyordu. Toprağa dönecekti. Döndü de.

Ama o gün bugündür gündem olmak, gündemde kalmak, gündemi belirleyebilmek için her şeyi yapıyor. Sosyal medyasından, youtube’dan, dört koldan gündem olma peşinde. Benim de anlamadığım tam da bu. Madem bu kadar gündem olmak istiyordun, niye gündem olmamak için haberi bırakıyorum dedin. Bir anlatsa da bilsek.”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Fatih Portakal AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ programına katıldı. Birçok muhalif gazetecinin davet edildiği ancak çoğunun katılmayı reddettiği programa Portakal’ın katılması sosyal medyada gündem oldu. Portakal, binlerce yurttaş tarafından eleştirildi.

Türkiye Yüzyılı programına çok sayıda gazeteci katılmadı