Fatih Altaylı Kemal Kılıçdaroğlu tartışmasında farklı bir noktayı işaret etti: Niye hiç değinen yok?

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 11:45 am

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP listelerinden seçime giren DEVA ve Gelecek partilerinin beklenen oy artışını sağlayamadığını hatırlatarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiriler hakkında, “Peki bunların rezaletine niye hiç değinen yok” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, 14 ve 28 Mayıs Seçimleri’nde beklenen sonuçların alınamamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiriler hakkında bir yazı kaleme aldı.

AKP’den ayrılarak kurulan Ali Babacan önderliğindeki Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi ile Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin seçimler öncesi vaat ettikleri oy oranlarını sandığa yansıtamadıklarını belirten Fatih Altaylı, “ ‘İstesek AK Parti’den 100 milletvekili koparırız” diyen bu iki partinin liderleri bırakın milletvekili koparmayı, AK Parti’nin bahçesinden çiçek dahi koparamıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“KENDİSİNE KIZGINLIĞIMIZ BİRAZ DA BU YÜZDEN”

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerin nedenine de değinen Altaylı, “Şimdi hep beraber CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na kızıyoruz. Peki bunların rezaletine niye hiç değinen yok. Belki de Kılıçdaroğlu’nun hatası CHP’yi toparlamakla uğraşacağına, sağı toparlamaya çalışmakla çok vakit kaybetmesi oldu. Kendisine kızgınlığımız biraz da bu yüzden” şeklinde yazdı.

Altaylı, Kılıçdaroğlu üzerinden dönen tartışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Seçimden bu yana CHP’yi tartışıyoruz da, niye merkez sağı hiç ama hiç tartışmıyoruz.

Bugün Türkiye siyasetinde asıl başarısız olan, asıl çöken, asıl beklentileri karşılamaktan uzak kalan taraf merkez sağ değil mi!

Sonuçta öyle veya böyle CHP, Avrupa’daki sol partilerle üç aşağı beş yukarı aynı oyu alıyor ve sosyal demokrasi Avrupa’nın pek çok ülkesinde oylarını arttırmaktan uzak.

Peki ya merkez sağ ve hatta İslamcı sağ?

Merkez ya da merkeze yakın sağdaki siyasetçilerin büyük bölümü biraz parlar parlamaz AK Parti’nin ya da AK Parti liderinin cazibesine kapılıp, bu partinin ve bu liderin saflarına katılıyorlar.

İYİ Parti gibi direnmeyi başaranlar ise bir türlü beklenen patlamayı yapamıyorlar. Yüzde 19 ila yüzde 9 arasında dalgalanan bir oy potansiyeli ile tutarsız bir parti olarak göze çarpıyorlar.

Demokrat Parti denilen oluşum ise neredeyse yok hükmünde kalıyor.

Ya Gelecek ya DEVA.

AK Parti’den büyük laflarla ayrılan bu iki partinin halini niye hiç kimse konuşmuyor.

“İstesek AK Parti’den 100 milletvekili koparırız” diyen bu iki partinin liderleri bırakın milletvekili koparmayı, AK Parti’nin bahçesinden çiçek dahi koparamıyorlar.

Şimdi hep beraber CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na kızıyoruz.

Peki bunların rezaletine niye hiç değinen yok.

Belki de Kılıçdaroğlu’nun hatası CHP’yi toparlamakla uğraşacağına, sağı toparlamaya çalışmakla çok vakit kaybetmesi oldu.

Kendisine kızgınlığımız biraz da bu yüzden.”

“İÇİNİZDE YOLDA TOGG GÖREN KAÇ KİŞİ VAR!”

Fatih Altaylı aynı yazısında seçimden önce kampanya malzemesi olarak kullanılan TOGG marka araçlara da değindi. İktidar çevrelerinin seçimlerden sonra yaygın şekilde trafikte olacağını öne sürdüğü TOGG marka araçların söylenen yaygınlığa ulaşamadığını ifade ederek, “İçinizde yolda Togg gören kaç kişi var!” diye sordu.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Seçim bitti, Togg’lar Bakanlar yeniden Mercedes’lerine döndüler, artık yerli ve milli elektrikli otomobilimizi fotoğraflarda bile göremez olduk.

Togg üretime başlayalı 9 ay, satışlara başlayalı 4 ay oldu.

Siyasetçilerin söylediklerini ciddiye alırsak, şimdiye kadar 70 bin civarı, Togg yönetimini ciddiye alırsak bugüne kadar 3 bin kadar aracın satılmış ya da sahiplerine ulaşmış olması gerekiyordu.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre Mayıs ayı itibarıyla sahibine ulaşmış Togg otomobil sayısı 306 idi.

Planlamaya göre ise Mart’ta 170, Nisan’da 170, Mayıs ayında ise 1370 olarak toplamda 1710 aracın sahiplerini bulmuş olması gerekiyordu. Haziran’da ise bu sayıya 1300 civarında bir araç eklenmiş olacaktı.

Son durum ne bilmiyoruz.

Ancak Mart ayından bu yana ben gözümle canlı canlı tek bir Togg bile görmedim yollarda.

Üretim ne durumda, kaç kişiye otomobili teslim edildi, teslim edilen araçlardan memnuniyet ne düzeyde, arıza var mı yok mu, hiçbirini bilmiyoruz.

Bu soruların yanıtlarının bir bölümünü fabrikayı ziyaret edip gezen Alman gazetecilerden öğreniriz belki.

Bir bölümünü bu yazıya kızıp yapılacak açıklamadan.”

Habertürk’ten ayrılan Fatih Altaylı: Seçim gecesi ekrana çıkarılmadım