FAST sistemindeki sorun çözüldü!

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 10:30 am - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 1:50 pm

Türkiye’de mobil bankacılık uygulamaları üzerinden EFT ve Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) aracılığıyla para göndermek isteyen yurttaşlar sorunla karşılaştı. FAST sisteminde yaşanan sorun çözülerek para transferi işlemleri yeniden başladı.

Para transferi yapmak isteyen kişiler EFT ve FAST işlemlerini gerçekleştirmedi. Para transferlerinin olmaması nedeniyle araç alım-satımları, tapu işlemleri gibi para transferi gereken işlemlerde sıkıntı yaşadı. Sistemde yaşanan sorun çözülerek para transferi işlemleri yeniden başladı.

“ALT YAPI ÇALIŞMASI SORUNU”

FAST ile para transferi yapmaya çalışanlar “FAST sistemindeki alt yapı çalışması nedeniyle geçici bir süre FAST ile para transferi gerçekleştirilememektedir” uyarısını almıştı.

Merkez Bankası’ndan kredi kartı faizleri için karar

FAST LİMİTİ YÜKSELTİLMİŞTİ

FAST ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde para aktarımı gerçekleştiriyordu. Bu işlemlerde limitler 50 bin liraya yükseltildi. Böylece 7 gün 24 saat boyunca 50 bin liraya kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye/kuruma EFT yapılabilecek.

Kaynak: TELE1