Farah Zeynep Abdullah’tan “Yılmaz Güney’e saldırının sebebi Kürt olması” diyen Nagehan Alçı’ya yanıt

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 8:16 am - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 8:16 am

Yılmaz Güney ile ilgili tartışmaların nedeninin ‘Kürt olması’ olduğunu söyleyen Nagehan Alçı’ya Farah Zeynep Abdullah’tan yanıt geldi. Ünlü oyuncu Alçı’nın tweetine “Yok koç erkeği olması, abartma” yazdı.

Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümü vesilesiyle yazar Murathan Mungan’ın yaptığı “Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı” paylaşımına Farah Zeynep Abdullah’ın yanıtı sosyal medyada gündem oldu. Ünlü oyuncu şairin paylaşımına “Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim” yanıtını verdi. Yılmaz Güney’in ailesi ise Farah Zeynep Abdullah’a dava açacaklarını duyurdu.

NAGEHAN ALÇI DA TARTIŞMAYA KATILDI

Sosyal medyada gündem olan tartışmaya ilişkin Nagehan Alçı ise, “Şu an Hafter’in Libya’sında bir yandan da Yılmaz Güney tartışmalarını izliyorum. Şiddet konusunda aleyhine yazılanlar doğru. Bunlar defalarca da yazıldı. Fakat şu konjonktürde Güney’e Farah Zeynep’le başlayan saldırı kampanyasının sebebi Güney’in Kürt olması. Olayın özü bu” diyerek dahil oldu.

ABDULLAH’TAN YANIT

Farah Zeynep Abdullah ise Alçı’nın paylaşımını alıntılayıp, “Yok koç erkeği olması abartma” yazdı.

İlyas Salman ‘Yılmaz Güney’ tartışmasında Farah Zeynep Abdullah’a destek çıktı