İlyas Salman ‘Yılmaz Güney’ tartışmasında Farah Zeynep Abdullah’a destek çıktı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 2:09 am - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 10:05 am

İlyas Salman “Yılmaz Güney” tartışmasına dahil oldu. Salman, “Dürüst olalım, Yılmaz Güney’in şiddet eylemlerinin savunulacak tarafı yok. Politik görüşümüz idrakımızı örtülememeli. Haluk Kırcı güzelleyen sağcıdan farkımız olsun” dedi.

Oyuncu İlyas Salman, Farah Zeynep Abdullah ve Yılmaz Güney’in ailesi arasındaki tartışmaya dahil oldu.

Salman, Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney’e dair ifadeleri nedeniyle yasal haklarını kullanacaklarını açıklayan ailesine “Hakimi vurmak yok ama” diye yanıt vermesine ilişkin paylaşımı alıntılayarak, “Dürüst olalım, Yılmaz Güney’in şiddet eylemlerinin savunulacak tarafı yok. Politik görüşümüz idrakımızı örtülememeli. Haluk Kırcı güzelleyen sağcıdan farkımız olsun” dedi.

Farah Zeynep Abdullah’tan Yılmaz Güney’in ailesine: Hakimi vurmak yok ama…

NE OLMUŞTU?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Dilek Taşı dizisindeki “Yılmaz” rolünün ekrana gelmesiyle Yılmaz Güney de gündem oldu. Dizideki karakterin Güney’e benzetilmesinin ardından ölüm yıl dönümünde yazar Murathan Mungan sosyal medya hesabından “Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı” dedi.

Mungan’ın paylaşımına yanıt veren Farah Zeynep Abdullah, “Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Güney’in ailesi Abdullah’a tepki göstererek “Samimi uyarılarımızı dikkate almayan başta oyuncu Farah Zeynep Abdullah olmak üzere karalama kampanyasına karışan her birey için her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Yılmaz Güney’in manevi hatırasını, ailesinin ve yakınlarının kişilik haklarının muhafazasını sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız” açıklamasını yapmıştı.

Farah Zeynep Abdullah, Güney’in ailesine “Of hakimi vurmak yok ama” diye yanıt verdi.