Fakıbaba’nın ‘Tehdit aldım’ sözlerinin altında ev baskını mı var?

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 4:38 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 11:50 am

Suruç’ta babası ve kardeşleri öldürülen Ferit Şenyaşar, AKP’li vekil Fakıbaba’nın ailesinin evine, AKP’li Halil Yıldız’ın ailesi tarafından silahlarla gidildiğini ileri sürdü. Yıldız saldırı iddialarını yalanladı. AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 2018 yılında Şanlıurfa’da meydana gelen Şenyaşar ailesi ile görüştü. Saldırıda yaralanarak yoğun bakıma giren Ferit Şenyaşar görüşmeyi TELE 1’e anlattı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve Şenyaşar ailesi arasında çıkan olayda 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası Şenyaşar ailesi Yıldız ailesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Açılan dava devam ediyor. Saldırıya ilişkin AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şenyaşar ailesi ile görüştü. Şenyaşar görüşmeyi TELE 1’e anlattı. Şenyaşar, “Babam Hacı Esved, abim Celal Şenyaşar ve kardeşim Adil Şenyaşar saldırıda öldü. Ben de saldırıda ağır yaralandım. Vali sayesinde kıl payı kurtuldum. Önce öldü dediler ama çıktım.” dedi.

“ANNESİ İLE GÖRÜŞECEK”

Şenyaşar Fakıbaba ile yaptığı görüşmeyi de şu sözlerle anlattı: “Fakıbaba danışmanı aracılığıyla geçtiğimiz hafta bize mesaj gönderdi. Fakıbaba bizimle ilgili açıklama yaptıktan sonra evine gitmişler. Tehdit etmişler. Emniyete suç duyurusunda bulunduğunu söylediler bize. ‘Gelip annenizden helallik isteyeceğim.’ dedi.”

“GÖRÜNTÜLER ARŞİVDE”

Şenyaşar olayın yaşandığı hastanenin kamera kayıtlarıyla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Şenyaşar, “Savcılık bize hastane kayıtlarının bir kısmının olduğunu söyledi. Ama Şanlıurfa Valisi bize görüntülerin tamamının arşivde olduğunu söyledi.” diye konuştu.

FAKIBABA’NIN DANIŞMANI: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

TELE 1’in ulaştığı Fakıbaba’nın danışmanı, suç duyurusu yapıldığını doğruladı. Danışman, suç duyurusunun geçtiğimiz gün yapılan yayından sonra yapıldığını söyledi. Saldırıyı Yıldız ailesinden birileri mi yaptı sorusuna ise “Oraya gelenler hakkında yaptık” yanıtını verdi.

YILDIZ SALDIRIYI YALANLADI

TELE 1’e konuşan AKP’li Halil Yıldız ise saldırıyı yalanlayarak  şu ifadeleri kullandı:

“Bu iddiaların hepsi yalan. Ben Fakıbaba’nın evinin adresini bile bilmiyorum. Akrabalarımın da bildiğini sanmıyorum. Aynı çatının altında siyaset yapıyoruz neden böyle bir şey yapayım? Fakıbaba kamuoyu oluşturmak istiyor herhalde. Evinin etrafında güvenlik kameraları varsa bakılsın.”