Ali Babacan, Şenyaşar ailesiyle görüştü: ‘Takipçisi olacağız’

Yayın tarihi: 17 Ekim 2021 Pazar 12:09 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2021 Pazar 12:09 pm

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile görüştü. Babacan, ailenin hukuk sürecinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Ali Babacan, Şanlıurfa’da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile görüştü.

Babacan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ailenin hukuki sürecinin takipçisi olacaklarını belirten Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa’da, üç yıldır adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesiyle görüştüm. ‘Bu topraklarda adalet yok, buralardan gideceğiz’ diyen Emine Şenyaşar’ın feryadına kulak verdim. Eşitlik ve adalet mücadelesine devam edeceğiz ve Şenyaşar ailesinin hukuk sürecinin takipçisi olacağız.”

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Emine Şenyaşar eşi ve iki oğlunu kaybetti. Saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlurfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta Adalet Nöbeti’ne başladı. Emine ve Ferit Şenyaşar nöbetleri sırasında birçok kez gözaltına alındı. Emine Şenyaşar hakkında AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle dava açıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle ifadesi alındı.

AKP il binası önünde oturma eylemi yaparken gözaltına alınmışlardı! Şenyaşar ailesi serbest bırakıldı