Faik Öztrak’tan EOKA sorusuna yanıt: Herhalde kıskandılar

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 5:46 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 5:56 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’nin 100. kuruluş yıldönümü için hazırlanan videoda Kıbrıs’ta Türk toplumuna zulmeden EOKA örgütü üyelerinin olmasına yönelik tepkilere, “Kıbrıs’ın dağlarıına diktiğimiz o bayrağın Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseri olduğunu söylüyorlar diye herhalde kıskandılar” şeklinde yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Faik Öztrak’a, “CHP’nin 100. yıl videosunda EOKA’lı teröristlerin görüntüsünün olması büyük tepki çekmişti. Peki bu videoya ilişkin o ilişkilere ilişkin bir revize, bir değişiklik olacak mı?” sorusu soruldu.

“NEDEN REVİZE EDELİM?”

Öztrak, bahsedilen görüntülerin Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, Kıbrıs dağlarına Türk bayrağının nasıl dikildiğini anlattığını söyleyerek yanıt verdi.

Öztrak cevabında şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar o videolara baktığınız zaman Kıbrıs’ın dağlarına nasıl bayrağı diktiğimiz anlatılıyor. Niye revize yapalım? Yani Kıbrıs’ın dağlarına milliyetçiliği yazdığımız videoyu gösteren ve bunun bir parçası olan görüntüleri neden revize edelim? Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız bununla ilgili açıklamaları zaten yaptı. Gerçekten bakıyorum karşı tarafın sık sık kullandığı bu filmleri, bu resimleri bizim hazırlamış olduğumuz çok da güzel dört dörtlük videoda görünce herhalde büyük bir tepki oluştu. Yani bizim de kullandığımızı niye kullanıyor bunlar? Kıbrıs’ın dağlarına diktiğimiz o bayrağın Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseri olduğunu söylüyorlar diye herhalde kıskandılar.”

Kocaeli’de CHP temsilciliğine saldırı: Bizi kandırdı