Faik Öztrak: Ağrı’da cami minarelerinden dombra çaldığında neredeydiler

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 2:01 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 2:19 pm

CHP Sözcü Öztrak, İzmir’de cami minarelerinin hoparlöründen müzik çalınması olaylarının ülkeyi karıştırmaya yönelik provokasyonlar olduğunu söyleyerek, “Daha önce Ağrı’da cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştı. O zaman bu bakanlar, bu meclis başkanı neredeydi?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir’de cami minarelerinin hoparlöründen müzik çalınması olaylarının ülkeyi karıştırmaya yönelik provokasyonlar olduğunu söyledi. Öztrak, bazı bakanların ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptıkları paylaşımlarla ‘konuyu köpürtme yarışına’ girdiklerini vurguladı.

İzmir’de camide yine provokasyon! Bu kez de Selda Bağcan çaldılar

CHP Sözcüsü Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantıısnda CHP İzmir İl Başkanı’nın konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Yine dün İzmir’de yeni bir dizi ajitasyonla karşılaştık. İki ayrı caminin ses sisteminden müzik yayını yapıldı. İl Başkanımız cami hoparlöründen müzik çaldırılmasının sorumlularının yakalanması için derhal suç duyurusunda bulundu. Sarayın bakanları ise sosyal medyada bunu köpürtme yarışına girdi. Bu sabah da kervana, atama Meclis Başkanı katıldı. Beyefendi siz provokasyonu köpürtme makamı değil, itidal makamısın” dedi.

Türkiye’deki ezan sistemini tasarlayan mühendis: Hem Diyanet’i, hem siyasileri uyardım

“TEHLİKELİ BİR OYUN”

Öztrak, cami minarelerinden müzik çalınmasını ülkeyi karıştırmaya yönelik provokasyonlar olarak niteleyerek “Her gün deli saçması suni krizlerle, komplo senaryolarıyla milletin gerçek sorunları karartılmaya çalışılıyor” dedi.

Öztrak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Açık konuşayım. Bu olay, ilk değildir. Daha önce de Ağrı’da cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştır. O zaman bu Bakanlar, bu Meclis Başkanı neredeydi? Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonra da kınamaya ve takip etmeye devam edeceğiz. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır. Yapanlar mutlaka adalet önüne çıkarılmalıdır. İnanç istismarına yaslanan gerçek ötesi siyaset, son derece tehlikeli bir oyundur. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanlar unutulmamıştır. Geçmişte benzer kışkırtmalar sonucunda yaşadığımız acı olayların izi, bu milletin vicdanında kanayan bir yaradır. Yalanı doğru gibi anlatan gerçek ötesi popülist siyasetten medet umanların, siyaseten beyin ölümü gerçekleşmiştir. Ülkemiz trol aklıyla değil, devlet aklıyla yönetilmelidir. Her gün deli saçması suni krizlerle, komplo senaryolarıyla milletin gerçek sorunları karartılmaya çalışılıyor.”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın tutuklandığı olayın görüntüleri ortaya çıktı! Kaymakamın koruması halka silah çekiyor

“EREN’E ÖZÜR BORÇLARI VAR”

CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan olaya dair de konuşan Öztrak şu ifadeleri kullandı:

“CHP’ye hakaret etmekten başka bir şey düşünmüyorlar. Eren Yıldırım’ın Vefa Destek Grupları’na saldırdığını söylüyor, hedef gösteriyor. Gencecik bir insanı talimatla hukuksuz bir şekilde tutuklattırıyor. Milletimiz kutuplaştırılmak isteniyor. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Kaymakamın koruması olduğu söylenen şahıs bunlar nereye gidiyor diye soran gençlik kolu başkanımıza silah çekmiş, tehdit etmiş. Bu memlekette soru soran halka kaymakam korumaları silah çekecekse vay bu memleketin haline… Bu görüntülerden sonra yalanlarıyla ortalığı karıştıranların milletimizden özür dilemesi gerekiyor, Eren’e bir özür borçları var.”

“DAMAT BAKAN İŞİN CİDDİYETİNİN FARKINDA DEĞİL”

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Birileri bir dönem Türkiye ‘yi ithalat cenneti yapmaya çalıştı” sözlerine yayınladığı tabloyla yanıt veren Öztrak, basın toplantısında Albayrak’la ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Damat bakan işin ciddiyetinin farkında değil. Sarayın harikalar dünyasından memleketin nasıl göründüğünü anlatıyor. Palavra ustası Erzurumlu Teyo Pehlivan bile bu damadın önünde ceketini ilikleyecek hale geldi. Bunlar milletimizi alacakları dövize bağlanmış, İngiliz mahkemelerinin korumasına emanet edilmiş bir avuç yandaş müteahhitten ibaret sanıyor.

Tam bir toplumsal travma yaşıyoruz. 18 yıllık iktidar sonunda insanlar sokak sokak dolaşıp tabaklarda kalan artık yemekleri toplamaya başladıysa buna sebep olan hükümet de bavullarını toplamaya başlamalıdır.

Madem sarayın damadı millete verdiğimiz destek 600 milyar lirayı aştı diyor, o zaman senin ve ailenin hakkı olan 25 bin 428 liranın peşini bırakmayacaksın. Derhal alacak davası açacaksın. Geçilmeyen köprü, yatılmayan hastane yatağı için yandaşlara milyarlarca doları ödüyorlar, o zaman senin ve ailenin hakkı olan bu parayı da çatır çatır ödeyecekler.”

“MİLLETİ KURU SOĞANA MUHTAÇ ETTİNİZ”

“Sayenizde milletin hali ortada, damadınızla beraber milleti kuru soğana muhtaç ettiniz” diyen Öztrak şöyle devam etti:

“Bırakın doları, ceplerinde 5 kuruş bırakmadınız. Dolar kaçıranlar sizin yandaşlarınız. Siz böyle boş atmaya başlayınca damadınız da çıktı “Birileri bir dönem Türkiye’yi ithalat cenneti yapmaya çalıştı” diyerek zülfü yare dokunuverdi.

Size tavsiye, sizde nasılsa sosyete damat çok, bu kuru sıkıcıyı gönderin. Yerine epeydir reklamını yaptığınız havacıyı getirin. Belki birkaç gün daha idare edebilirsiniz.”

BDDK’DAN BANKALARA İŞLEM YASAĞI

“5 maskeyi bile milletimize bedava dağıtamadılar. Operasyon çekmekle itham ettikleri başkentlerden para bulmak için fır dönüyorlar. Padişah yasağı 3 gün sürermiş, bunların işleri de böyle yürüyor. 3 gün geçmeden işlem yasağı koydukları bankalardan yasağı kaldırdılar. Ama ne oldu? Bu bankalardan bazıları artık size güven olmaz dedi ve TL ile işlem yapmamaya karar aldı.”

KATARLA SWAP ANLAŞMASI

“Kağıt üstünde dolar, ama kasadaki Katar riyali. Yani doğan görünümlü şahin. Aslında şahin bile değil serçe. Katar ile 15 milyar dolarlık ticaret yapıyor muyuz? Hayır. Ticaret işin bahanesi. Riyalleri, Merkez Bankası bilançosunu makyajlamak için kullanıyoruz. Yani yine pansuman tedavisi.”