Fahrettin Koca’dan istifa sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 2:13 am - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 2:16 am

Kızılcahamam’daki kampta AKP’li isimlerle tartıştığı belirtilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğu iddia edildi. Koca’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda AKP’li isimlerin sağlık sistemine dair eleştirileri sonrası istifa kararı aldığı öne sürüldü.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine kampta Antalya Milletvekil Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. Koca ise Vural’a “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” diye yanıt verdi.

Yine iddiaya göre araya giren Erdoğan ise “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” ifadelerini kullandı.

Bu tartışmanın Bakan Koca da kırgınlık yarattığı belirtildi. İddiaya göre Koca, bugün Erdoğan’ı arayarak affını istedi. Erdoğan da talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca’dan affını istedi.

KOCA’DAN İSTİFA YANITI: HAYATIN HER HALİ OLABİLİR

İstifa iddialarını Halk TV’den gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Koca “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusuna “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” diye yanıt verdi.

Koca, Saymaz’ın “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” sözü üzerine ise “Biz her zaman görüşüyoruz” diye yanıt verdi.

Flaş iddia! AKP değişiyor, Erdoğan istifalar isteyecek

Kaynak: Halk TV