Fahrettin Koca: İlaç fiyatları 6 ayda bir güncellenecek

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 4:09 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarına yapılan zammın “kur güncellemesi” olduğunu belirterek fiyatlara 6 ayda bir güncelleme yapılması kararı aldıklarını söyledi.

Antidemokratik bir ortamda ve eşitsiz koşullarda gerçekleştirilen seçimleri kazanan iktidarın, ekonomi politikaları nedeniyle oluşan mali kaynak ihtiyacını gidermek için pek çok başlıkta uyguladığı zamlardan ilaçların da etkilenmesi gündemdeki yerini koruyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaçlara yapılan zammın “kur güncellemesi” olduğunu ve 6 ayda bir tekrarlanması kararını aldıklarını açıkladı.

Fahrettin Koca, “ İlaç fiyatlarında yapılan kur güncellemesidir. Yılda bir kez kur güncellemesi yapılıyordu. Bir önceki yılın kurunun yüzde 60’ı şeklinde bir uygulamamız var biliyorsunuz. Ancak son 2 yıldır yerli üreticimizi korumak ve ilaç temininde sorun yaşamamak için biz bunu 6 ayda bir güncellemeye karar verdik. O nedenle ocakta euro kurunun Türk Lirası (TL) karşılığını 10.75 olarak güncellemiştik. Euro karşılığı TL kurunu şimdi 14.1 olarak güncelledik. İlaç alırken euro’yu 14.1 TL kabul ediyoruz. Bugün bildiğiniz gibi euro kuru reel sektörde 30’larda” ifadelerini kullandı.

Zam yağmurunda bugün! İlaç fiyatları yüzde 30 arttı