Facianın yaşandığı altın madenine giden Çerkezoğlu: DİSK olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 8:11 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 8:25 pm

Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninde 13 Şubat Salı günü saat 14.28’de toprak kayması meydana geldi. Facianın yaşandığı altın madenine giden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “DİSK olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Erzincan’ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Maden sahasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Facianın yaşandığı altın madenine giden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaşanan süreci yerinde görmek, gözlemlemek için heyet olarak bölgeye geldiklerini belirtti.

DİSK heyeti, Erzincan’ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana gelen maden ocağı sahasını ziyaret etti.

“9 İŞÇİ ARKADAŞIMIZDAN BİRİSİ SENDİKAMIZIN ÜYESİ”

Çerkezoğlu, “9 işçi kardeşimiz şu anda kayıp, onların aileleriyle bir araya geldik. 9 işçi arkadaşımızdan birisi sendikamızın üyesi.” dedi.

“HİÇBİR CAN KAYBI OLMADAN BU FELAKETİN GEÇMESİNİ DİLİYORUZ”

Toprak altındaki işçilere sağ ulaşılmasını temenni eden Çerkezoğlu, “İşçilerimizin aileleriyle kavuşmasını istiyoruz, bunu bekliyoruz ve ümit ediyoruz. Hiçbir can kaybı olmadan bu felaketin geçmesini diliyoruz.” diye konuştu.

“DİSK OLARAK BU SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Olayın her boyutuyla araştırılması, sorumluların ortaya çıkarılması, yargılanması ve bir daha bu felaketlerin yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, DİSK olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi.

 

Kaynak: TELE1