Facebook ilginç bir hal aldı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 10:27 pm

Mark Zuckerberg’in thefacebook.com’u yurt odasından ilk kez çevrimiçi hale getirmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Facebook hala gündemde.

Facebook, Meta’nın uygulama “ailesinde” giderek tuhaf bir yer kaplamaya başladı.

Amerikalı yetişkinlerin çoğunluğu hâlâ bu hizmeti kullanıyor. Ancak dört kişiden üçü Facebook’un yanlış bilgi krizlerini körüklediği ve soykırıma yönelik nefret söylemini teşvik ettiği için, toplumu daha da kötüleştirdiğine inanıyor.

facebook

Facebook hâlâ Meta için milyarlarca dolar reklam geliri üretiyor ancak kullanıcı büyümesi o kadar yavaşladı ki şirket artık kaç kişinin kullandığını paylaşmayacağını duyurdu. Facebook’un en çok görüntülenen gönderiler listesinde spam gönderiler yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Meta, 725 milyon dolarlık dava ile gündemde

Akışı hizmetindeki en üretken kullanıcılar spam gönderenler. TikTok’un artan baskısıyla karşı karşıya kalan Meta, tanıdığınız kişilerin gönderileri yerine önerileri vurgulamak için akışını bir kez daha yeniden düzenledi. Ancak bu değişim ile uygulama TikTok’a benzemeye başladı.

Neredeyse her gün giriş yapan kullanıcılar dahi bir yılı aşkın süredir kendi sayfalarında hiçbir şey paylaşmıyorlar. Gençler ve  ebeveynler artık sosyal ağlarına neredeyse hiç ilgi duymuyorlar.

ABD’li gençlerin  yüzde 33’ü bu hizmeti  kullandıklarını bildirdiler. Bu oran 2015’te yüzde 71’di. Platformun kullanıcı tabanının ürününden daha hızlı yaşlanan bu dinamikler, bazı akademisyenlerin sosyal ağın bir gün bu hizmeti sonlandıracağını düşündürmeye başladı.

Poco X6 5G inceleme

Kaynak: TELE1