Eyüpspor Süper Lig’de!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 5:59 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 1:37 am

Trendyol 1. Lig’in lideri Eyüpspor, sahasında Altay’ı 4-1 mağlup etti.  Sezon sonuna 5 hafta kala Eyüpspor, Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Altay ise 2. Lig’e düştü.

Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Eyüpspor, sahasında Altay ile karşılaştı. Mücadeleyi 4-1’lik skorla Eyüpspor kazandı. Maçta galibiyet golleri; 8. ve 55. dakikalarda Bruno, 23. dakikada Recep Niyaz ve 64. dakikada Regattin’den geldi. Altay’ın tek golü 14. dakikada Deniz Kadah’tan geldi.

Transfer yasağı getirilen Eyüpspor için FIFA’dan yeni karar

Bir beraberlik ve 6 yenilgisi olan Eyüpspor puanını 67’e çıkardı. Normal sezonda son 5 haftasına girilen ligde 3. sıradaki Sakaryaspor ile 17 puanlık fark yakalayan Eyüpspor, sezonu ilk 2’de bitirmesi kesinleşti. Eflatun-sarılı takım, yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek 19 takımdan biri olacak.

İLK KEZ SÜPR LİG’DE

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 1919’da Eyüp İdman Yurdu adıyla kurulan eflatun-sarılı takım, geride kalan 105 yıllık süreçte hiç Süper Lig’e yükselemedi.

Uzun yıllar alt liglerde yer alan Eyüpspor, 2019’da Murat Özkaya’nın başkanlığa getirilmesinin ardından yükselişe geçti. 2020-2021 sezonu sonunda TFF 2. Lig’de şampiyon olan Eyüpspor, 37 sezon sonra 1. Lig’e çıktı. Bu ligde iyi bir performans sergileyen eflatun-sarılı takım, 3. sezonunda Süper Lig’e yükselmeyi başardı.

ARDA TURAN İLK TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNDE ŞAMPİYON

Galatasaray altyapısından çıkan ve İspanya’da Atletico Madrid ve Barcelona’da forma giyen Arda Turan, teknik direktörlük kariyerine Eyüpspor’da başladı. Geçen sezonun sonlarında takımın başına geçen Turan, bu sezon takımını Süper Lig’e çıkardı.

ALTAY 2. LİG’DE

Diğer taraftan maçı kaybeden Altay ise Trendyol 1. Lig’e veda eden ikinci takım oldu. Gelecek sezon Giresunspor ile birlikte Altay da TFF 2. Lig’de mücadele edecek.

Küme düşen 3. takım ise ilerleyen haftalarda belli olacak.

Kaynak: TELE1