EYT’den emekli oldu geçim sıkıntısından iş başı yaptı! Kağıt fabrikasında kırpıntı makinesine düşerek hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 10:18 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 1:50 am

Bilecik’te kağıt sanayiinde çalışan Remzi Koç isimli işçi kırpıntı makinesinin içine düşerek hayatını kaybetti. Koç’un EYT’den emekli olup geçim sıkıntısından çalışmaya başladığı belirtildi.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan kağıt fabrikasında iş cinayeti yaşandı. 54 yaşında olan Remzi Koç isimli işçi 20.00-08.00 vardiyasında çalışırken kırpıntı makinesinin içine düşerek hayatını kaybetti.

Evrensel’de yer alan habere göre, iş cinayetinin ardından konuşan işçiler “Patronlar, müdürler, amirler olayı oldu bittiye getirip üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bizim arkadaşımız korkunç bir şekilde öldü, bunlar hala üretimin devam etmesinin derdinde. Hiçbir şey yaşanmamış gibi çalışmamızı beklediler” dediler.

Remzi Koç’un düştüğü kırpıntı makinesinin çevresine olaydan sonra uyarıcı levhalar asıldığını aktaran bir işçi “Biz öldükten sonra alınan önlemler ne işe yarar” diye sordu.

Olayı anlatan bir başka işçi ise “Arkadaşımızın hayatını kaybettiği çok sonra anlaşıldı. Eşi fabrikaya telefon ediyor, eve gelmesi gerekiyordu ama gelmedi diyor. Bir sonraki vardiyada çalışan, balyaları taşıyan forkliftci arkadaş fark ediyor. Önce ayakkabılarını fark ediyor balyanın içinde sonra cesedini. Cesedi paramparça olmuş arkadaşımızın” ifadelerini kullandı.

17 yaşındaki Yiğit ilk iş gününde ‘iş cinayeti’nden öldü! İnşaatta çalışmak için şehir dışından gelmişti

“SENSÖRLER ÇALIŞMIYORDU”

Fabrika içerisinde işçi sağlığı açısından yeterli tedbirlerin alınmadığını ifade eden bir diğer işçiyse “Kırpıntı makinesinde sensörleri vardı, seni görünce direkt duruyordu. Makine çok duruyor diye bu sensörleri iptal ettiler. Arkadaşımızın ölümüne patronların kar hırsı neden oldu.” şeklinde konuştu.

“Fabrikada kimsenin ağzını bıçak açmıyor” diyen bir diğer işçi de “Remzi Koç arkadaşımızı kaybettik, vardiya amiri fabrika pazar gecesi üretime başlayacak diye mesaj atabiliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Remzi Koç’un fabrikada yeni işçi olduğunu aktaran bir diğer işçi ise “Remzi ağabey daha 1-2 haftalık işçiydi. EYT’liydi. Emekli maaşıyla geçinemediği için bizim fabrikada iş başı yapmıştı. Daha öncesinde kırpıntı makinesinde çalışıp çalışmadığını bilmiyorum fakat yeni işçiyi bu kısma vermemek gerekirdi diye düşünüyorum” diye konuştu.