Eylem Tok ve oğlunun ABD’de gözaltına alındığı anlar ortaya çıktı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2024 Perşembe 9:31 am - Güncelleme: 27 Haziran 2024 Perşembe 3:38 pm

Eyüpsultan’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci‘nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok‘un, 2 hafta önce ABD’de yakalandığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul’un Eyüpsultan’da 1 Mart’ta ölümlü kazaya karışıp Mısır’a, daha sonra ise ABD’ye kaçan ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok ABD’de yakalanmıştı. Firari olarak gezen anne ve oğulun yakalandıkları anların görüntüleri ortaya çıktı.

Boston polisi tarafından gözaltına alınan anne ve oğulun görüntülerinde ilk olarak Cihan Cihantimur’un yakalandığı görülüyor. Polis tarafından üst araması yapılan Cihantimur, daha sonra ise polis aracına bindiriliyor.

TOK’UN RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Cihantimur’un ardından ise kameralara anne Eylem Tok’un görüntüleri yansıdı. Üzerinde siyah bir elbise olan Tok’un imaj değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Saçlarının küt ve sarı olduğu görülen Eylem Tok’un, oldukça rahat tavırlar sergilemesi de bir başka ayrıntı olarak yer aldı.

2 MİLYON DOLARLIK KEFALET TALEBİNE RET

Öte yandan CN Türk’ün haberine göre, Manson Gençlik Enstitüsü ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olduğu bildirilen Cihantimur’un 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmasına Savcı Kristen A. Kearney itiraz etti. Savcı Kearney, Cihantimur’u elektronik kelepçe ile izleme imkânının bulunmadığını ve 2 milyon dolarlık kefaletin Cihantimur’un yeniden kaçma tehlikesini azaltmayacağını söyledi.

TÜRKİYE’YE İADE DAVASI ERTELENDİ

Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesine ilişkin davada ikinci duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. Duruşmanın erteleme nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Eylem Tok’u yeni duruşmada iki farklı avukat savunacak.

Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesine ilişkin dava ertelendi

Oğuz Murat Aci’nin babası TELE1’e konuştu: Mezara gidip “Oğlum katillerin yakalandı rahat uyu” dedik

Kaynak: DHA