Eylem Tok ve oğlu yakalandı

Yayın tarihi: 14 Haziran 2024 Cuma 5:35 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2024 Cuma 5:56 pm

Eylem Tok ve oğlu ABD’de yakalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tok ve oğlunun Türkiye’nin iade talebi doğrultusunda yakalandığını açıkladı.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan kazanın ardından, ehliyetsiz oğlu ile önce Mısır’a ardından ABD’ye kaçan yazar Eylem Tok yakalandı. Haberi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Tunç, “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır” dedi.

Tunç, Eylem Tok ve oğlunun iade sürecini bakanlık olarak yakından takip ettiklerini de söyledi.

Eylem Tok’un oğlunun kaza haberini aldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan üç adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler de yaralanmıştı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu T.C.’yi olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edilmişti.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” suçundan, şüpheli T.C. hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edilmişti. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde de bulunulmuştu.

Eylem Tok ABD’ye kaçırdığı firari oğlu için en ünlü hukuk bürosu ile görüşmüş

Soruşturmanın tek tutuklusuydu! Eylem Tok ve oğlunun kaçışına yardım eden çalışana tahliye!

Kaynak: TELE1