Eylem Tok haberi sansüre uğrayan DHA muhabiri Rojda Altıntaş istifa etti

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 5:38 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 5:46 pm

Oğlunun karıştığı ölümlü kaza sonrası ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğluyla ilgili haberinde sansüre uğradığını açıklayan muhabir Rojda Altıntaş Demirören Haber Ajansı’ndan (DHA) istifa etti.

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur C.’nin karıştığı ve bir kişinin ölümüne neden olduğu kazanın haber olmaması için Demirören Ailesi’nin devreye girdiğini açıklayan DHA muhabiri Rojda Altıntaş Demireören Haber Ajansı’ndan istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını sosyal medya hesabından açıklayan Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

“Demirören Haber Ajansı ile olan ilişkim sona ermiştir. İstifa ettim. 27 yaşında bir genç kadın muhabir olarak, yaşadığım bu sürecin ne kadar zor olduğunu anlatmak benim için gerçekten güç. Bu süreçte bana destek olan ve güvenen herkese içtenlikle teşekkür ederim. Artık mesleğimi daha doğru ve etik bir şekilde sürdürebileceğim yeni yollar arayacağım. Saygılarımla.”

NE OLMUŞTU?

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur C.’nin karıştığı ve Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine neden olduğu kazanın haber olmaması için Demirören Ailesi’nin devreye girdiği ortaya çıktı. Sosyal medyaya sızan bir telefon görüşmesinde, Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen İlker isimli kişi, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Rojda Altıntaş’ı arıyor ve Timur C.’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek kazanın haber olmamasını istiyor.

DHA muhabiri Altıntaş sosyal medyada yaptığı açıklamada olayı doğrulamış ve “Yayın kuruluşunun patronajı tarafından baskıya maruz kaldım” demişti.

DHA Genel Müdürü Celal Korkut Altıntaş ise “Kendisi dünden beri telefonlara çıkmamaktadır. Altıntaş, halen bir DHA çalışanıdır ve kendisiyle ilgili herhangi hiçbir işlem yapılmamıştır, yapılmayacaktır. Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum” açıklamasını yapmıştı.

Altıntaş Korkut’a “Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmî hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim” diye yanıt vermişti.

Altıntaş, kazadan kısa süre sonra olaydan yaralı kurtulan Süleyman Keçiçi ve vefat eden Aci’nin arkadaşı Deren Kara’yla yaptığı röportajın kritik bölümlerinin kesilerek servis edildiğini açıklamıştı. Altıntaş, görüntülerin tamamını ve sansürlenmiş hallerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Rojda Altıntaş DHA’nın müdahale ettiği röportajını paylaştı: Neden kestiniz?

DHA, ‘Patronaj baskısına maruz kaldım’ diyen muhabiri iş başı yapmaya davet etti

DHA muhabiri Rojda Altıntaş ‘Eylem Tok telefonu’nu doğruladı: Aileme yönelik endişelerimden sustum

Kaynak: HABER MERKEZİ