Evli olduğu kadını 21 kez bıçaklayarak öldüren Atalay Doğan’a ağırlaştırılmış müebbet

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 6:20 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 6:20 pm

Bursa’da, evli olduğu Bircan Doğan’ı çalıştığı okulda 21 kez bıçaklayarak katleden Atalay Doğan isimli erkek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sırasında Doğan’ın, “Olayı benim açımdan da değerlendirerek karar verin” dediği öğrenildi.

Geçen yıl İnegöl ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi’ndeki Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Atalay Doğan, eşi Bircan Doğan’ı temizlik görevlisi olarak çalıştığı okulda bıçaklayarak katletmişti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

“Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet suçuyla tutuklu yargılanan Doğan, İnegöl 2. Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Sanık Atalay Doğan’a son sözü soruldu. Sanık Doğan, “Olayı benim açımdan da değerlendirerek karar verin” dedi. Mahkeme, Doğan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

“EMSAL TEŞKİL ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Mahkemenin ardından açıklama yapan öldürülen Bircan Doğan’ın ailesinin avukatı Mehmet Yılmaz, “Yaklaşık 1 yıldır devam eden yargılama süreci mahkemenin hükmünü açıklamasıyla sona erdi. Sanık, ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırıldı. Herhangi bir haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Verilen bu kararla en başta Bircan Doğan’ın ruhunun huzura erdiğini düşünüyoruz. Adalete olan inancımız daha da arttı. Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin sona ermesi için bu kararın emsal teşkil etmesini talep ediyoruz” dedi.

Aydın’da kadın cinayeti! Boğazını kesti