Evinde üzeri ekmek parçaları ile kapatılmış 19 ruhsatsız tabanca bulundu!

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 11:07 am - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 11:07 am

Sokaklarda giderek artan çatışma ve şiddet olaylarının her geçen gün biraz daha fazla haberlere konu olduğu Türkiye’de bireysel silahlanma hızla artıyor. Adana’da polisin düzenlediği baskında, evin damında 19 ruhsatsız tabanca bulundu. Gözaltına alınıp, tutuklanan 27 yaşındaki S.O., ifadesinde, “Mahallede düşmanımız çok, kim olduğunu bilmiyorum. Ancak birisi, bu silahları damımıza gizlemiş” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bireysel silahlanma her geçen gün artarak güvenlik zafiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’ndeki bir evde çok sayıda ruhsatsız tabanca olduğu bilgisine ulaştı.

ÜZERİ EKMEK PARÇALARI İLE KAPATILMIŞ

Ekipler tarafından S.O.’nun evine operasyon düzenlendi. Evin damında yapılan aramada, ardiyedeki kolilerin içinde üzeri ekmek parçaları ile doldurulmuş ruhsatsız tabancalar ele geçirildi.

‘PES’ DEDİRTEN SAVUNMA

Gözaltına alınan S.O., polisteki ifadesinde, silahlardan haberinin olmadığını ve birisinin silahları dama gizlediğini söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.O. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

‘Kahramanlar Operasyonu’nun ardından bireysel silahlanma yeniden gündemde!