Evinde 58 bin çocuk istismarı içeren görsel bulundu! Filmi Oscar’a gidiyor

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 10:50 am - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 10:50 am

Avusturya’da 274 yıllık tarihi ile ülkenin en eski tiyatrosu olan Burgtheater, evinde 22 farklı cihazda 58 bin adet çocuk istismarı içeren görüntü bulunan aktör Florian Teichtmeister’in işine son verdi. Ancak rol aldığı filmin Oscar’a gönderileceği öğrenildi.

Viyana Bölge Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Avusturya’nın tanınmış tiyatro ve sinema oyuncusu Florian Teichtmeister’in evinde yapılan aramalarda 58 bin adet çocuk istismarı içeren görsel materyalin bulunmasının ardından, tarihi tiyatro oyuncu ile ilişiğini kesti.

Tiyatronun internet sayfasında yapılan açıklamada, çocuk istismarı içeren görsellerin Teichtmeister’in evinde bulunması ve oyuncunun bu husustaki itirafları nedeniyle rol aldığı oyunun kaldırıldığı bildirildi.

Bununla birlikte tanınmış aktöre ilişkin suçlamaların 13 Ocak’ta kamuoyunda duyulduğunu, tiyatronun oyuncusuna karşı aldığı kararın çok geç olduğu eleştirisinde bulunuldu.

Çocuk istismarından 21 yıl hapis cezası alan imam başka camiye atandı!

22 CİHAZDA 58 BİN İSTİSMAR FOTOĞRAFI

Viyana Bölge Savcılığı, yaptığı açıklamada, ünlü oyuncunun evinde 58 bin adet çocuk istismarı içeren görsel verinin elde edildiğini, söz konusu görüntü ve fotoğrafların 22 farklı cihaza kayıt edildiğinin belirlendiğini duyurmuştu.

Savcılık, oyuncunun 15 Şubat’ta söz konusu suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkacağını bildirmişti.

FİLMİ OSCAR’A GİDİYOR

Avusturya’da Oscar’a ilişkin meselelerle ilgilenen “Film ve Müzik Avusturya” (FAMA) Başkanı Alexander Dumreicher-Ivanceanu, organizasyonun oyuncu Florian Teictmeister’ın pedofili suçu eylemlerini kınadığını ancak oyuncunun “Corsage” filmini tanımlamadığını belirtti. Dumreicher-Ivanceanu, hakkında suçlamalar olan oyuncu ile yönetmen Marie Kreutzer ve ekibinin başarılarının ayrı tutulması gerektiğini söyledi.